Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

АктивностиАлумни клуб

Никола Вуковић

Никола Вуковић

Компанија: Evoke

Позиција: Оснивач и маркетинг менаџер

Никола Вуковић, млади предузетник, оснивач је агенције за дигитални маркетинг „Evoke“. За њега кажу да живи маркетинг, а на једном догађају на коме је гостовао особа из публике је рекла да он заправо јесте маркетинг. Од тада, симболично његов username на Instagramu и надимак гласи @marketinglik. Успешно води пројекте брендирања на друштвеним мрежама многих брендова, а поред тога има и сјајне личне примере брендирања себе, своје агенције и својих приватних пројеката.

Са непуних 16 година, зарадио је свој први новац и ту почиње његова прича. Опробао се у улогама одбојкашког судије, туристичког водича, организатора догађаја музичког/забавног карактера за преко 10.000 посетилаца, организатора путовања. Упоредо се комерцијалним радом, дуго година је био активан у невладиним организацијама, борећи се за права и положај средњошколаца на националном нивоу.

Први самосталан бизнис, започео је са непуних 20 година. У питању је online shop за поклоне и изненађења – www.iznenadime.rs . Сам пројекат и дан данас живи и успешно послује. Ипак, главни заокрет у каријери десио се 26. фебруара 2016. године када је основана агенција „Evoke“.

Студије на МЕФ факултету омогућиле су му да боље организује своје време и да стекнуто знање примени у пракси. Професори су имали разумевања и излазили су у сусрет када год је било потребно, а данас се Никола радо одазове на њихов позив и подели своју причу са студентима у оквиру догађаја који се организују на факултету.

Можете га контактирати на друштвеним мрежама или путем e-mail адресе nikola@evoke.rs. Увек је расположен да помогне, да савет или мишљење.