Новости 2 Студентски профил Moodle
МЕФ
03. Мај 2017 / 20:12    3587 Views  

Како се одлучити у ИТ?

Програмирање, веб дизајн, администрација . . .

За коју област се одлучити и како некога посаветовати?

Па под 1. одаберите ону област и сферу интересовања која је блиска вашем раду и склоностима.

Врло је лако одредити да ли програмирање, систем администрација или веб дизајн.

Наиме, уколико вам је блиско да правите нова решења, идеје, динамика и свакодневна промена изаберите свет програмирања.

Објектно орјентисано програмирање (ООП), је нешто што је непрекидно истраживање у раду.

Систем администрација, рад са мрежама, ролама, привилегијама је добра уколико не желите честе промене у свакодневном раду, волите унапред дефинисане процедуре и спремни сте да их поштујете и инсистирате да их други поштују.

Веб дизајн је ту уколико сте заинтересовани за естетски изглед виртуалног света, уколико желите да анимирате кориснике и уколико имате жељу да се бавите дизајном.

Е сада, ово је доста генерализовано, наравно да ће након свега овога уследити огроман рад, рад и само рад да постанете успешни у свему овоме.

САВЕТИ

Што се тиче савета, ту треба бити јако обазрив и свестан да је у области ИТ јако тешко дати савет. Зашто? Па зато, да бисте дали савет морате бити искуснији, образованији и да поседујете трансфер знања уз одређену могућност предикције догађаја у ИТ.

Колико људи има у Србији за овако нешто у ИТ, у Србији? Па, нажалост, јако мало, тако да држите се своје интуиције млади људи у ИТ!

И само напред! Успех у ИТ вам је загарантован.

Уколико су вам потребне додатне информације, Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије ће вам радо изаћи у сусрет. Можете нас контактирати путем телефона +38169770635 или путем е-поште: komlen@goldenmind.rs

Проф. др Комлен Лаловић, дипломирани инжењер Информатике

Повезане странице