Новости Студентски профил Moodle
МЕФ
12. Децембар 2017 / 00:00    2420 Views  

Предност креативних радионица за средњошколце

Даница Ненадовић је један од студената стипендиста Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије за школску 2016/2017. годину. Даница се својим знањем и трудом на радионици  Студија случаја (Case study) 2016. године, које је одржана под покровитељством  општине Вождовац у ком су учествовале све средње школе на тој општини, показала као најбоља и освојила прву награду.

Питали смо Даницу шта је био мотив за пријаву на радионицу и да ли средњошколци радо учествују у таквим активностима?

Даница: Мој такмичарски дух ме је навео да се пријавим. Веровала сам у себе и надала се  успеху, што сам на крају и постигла. Учешћу је допринела и жеља да студирам на МЕФ-у. Док сам размишљала који факултет ћу уписати, Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије се истакао због интерактивног начина рада са студентима.

Много мојих вршњака пријавило се за ту радионицу и друге радионице које је организовао МЕФ. Млади у Србији се труде да на разне начине помогну родитељима кад је реч о финансијама, тако да су радионице прави начин да се освоји стипендија. Предавања на радионицама су усмерена на обраду актуелних економских тема прилагођених нашем нивоу образовања.

Да ли је стипендија коју сте освојили била пресудна за одабир факултета?

Даница: Не, али је свакако помогла. Данас је средњошколцима тешко да се одлуче између приватних и државних факултета. Како због финансијског и друштвеног стања, тако и због социјалног положаја у земљи. Већина је окренута државним факултетима због предрасуда о приватним факултетима. Информисала сам се о Факултету, информације пренела родитељима и донела одлуку о упису.

Шта бисте навели као предност студирања на МЕФ-у ?

Даница: Предност је свакако мања група студената. Нешто што се мени као студенту прве године академских студија свиђа јесте добра интеракција између студената и професора. За њих ми нисмо само број, већ особе којима они желе пренети што више знања.

Шта саветујете будућим студентима МЕФ-а?

Даница: Као неко ко је релативно скоро завршио средњу школу, могу рећи да се мој угао гледања значајно променио. Тимски однос међу професорима и запосленима ствара јако добру атмосферу која се преноси и на студенте. Предност је свакако систем за учење на даљину преко ког студенти могу пратити снимљена предавања, обратити се професорима за информације, слати радове.

Повезане странице