Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

ОбавештењаНовости

Представници МЕФ-а на COST Инфо дану


23. Април 2018 / 15:04    359 Views  

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије организовало je COST инфо дан, 23. марта 2018. године. у Београду у згради Универзитета у Београду од 9:30 до 13:30.

COST info dan

COST (European COoperation in the field of Scientific and Technical Research) је међувладин оквир за координацију европске сарадње сродних научних и техничких истраживања која се финансирају на националном нивоу.

У програму рада присуствали су највиши представници COST: професор Sierd Cloetingh - председник асоцијације, професор Eva Kondorosi – потпредседник COST асоцијације у Бриселу као и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, проф. др Виктор Недовић, помоћник министра за просвету науку и технолошки развој, др Саша Лазовић, помоћник министра за просвету науку и технолошки развој Републике Србије, ректор Универзитета у Београду, проф. др Владимир Бумбаширевић, као и научно-истраживачки радници Универзитета и Института у Србији.

МЕФ факултет у сталном је контакту са научним и привредним организацијама, те су професори МЕФ-а били део и ове манифестације.

У програму COST Инфо дана учествовали су др Љиљана Станојевић, ванредни професор и др Адриана Радосавац, доцент.

Циљ Инфо дана је промоција коришћења фонда за финансирање пројеката у оквиру програма COST, умрежавање институција и научно-истраживачких радника, као и представљање примера досадашње добре праксе.

COST info dan 1 COST info dan 2 COST info dan 3 COST info dan 4 COST info dan 5 COST info dan 6