Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

ОбавештењаНовости

Проведи лето учествујући у програму Global Volunteer


13. Април 2018 / 13:11    322 Views  

Омладинска организација AIESEC и овог лета кроз програм Global Volunteer организује волонтерске праксе у преко 120 земаља света, које су намењене студентима свих факултета, а трају од 6 до 12 недеља.

Global Volunteer

Шта је то Global Volunteer програм?

Global Volunteer је програм волонтерских пракси намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових и ширењу своје културе. Волонтери имају могућност да предају страни језик деци у иностранству, раде на смањивању сиромаштва, доприносе здравству, раде на побољшању људских права и раде у још много различитих области у мултикултуралном окружењу.

Зашто волонтирати у иностранству?

На ово питање волонтери који су већ доживели своје интернационално искуство имају прегршт одговора, а само неки од њих су рад на друштвено-одговорном пројекту, упознавање људи из других земаља, као и нових култура, повезивање са традицијом земље у којој се волонтер налази и осећај да заиста постаје становник друге државе. Пракса ти пружа прилику и да радиш на свом личном и професионалном развоју, а прави је избор и за авантуристе који своје лето желе да проведу на другачији начин.

Који су услови за одлазак на волонтерску праксу?

За програм Global Volunteer се могу пријавити средњошколци, студенти и млади од 18 до 30 година. За одлазак на једну овакву праксу у већини случајева није потребно никакво претходно радно искуство, нити важну улогу игра област/факултет који студираш. Идеална је прилика за оне који не желе да потроше много новца, а сањају о лету у некој земљи у иностранству, јер је смештај за највећи број пракси обезбеђен.

Где сазнати више и претражити понуђене праксе?

Све о тренутним праксама, како се пријавити и осталим информацијама можеш видети на сајту AIESEC-a Србије кликом на следећи линк: http://aiesec.org.rs/