Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

ОбавештењаНовости

Посета студената I године МЕФ-а Народној банци Србије


22. Децембар 2018 / 12:30    271 Views  

Студенти I године Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије студијских програма Оперативни примењени менаџмент и Примењена економија и финансије, 17. децембра 2018. године посетили су Народну банку Србије, Центар за посетиоце у Улици краља Петра 12.

nbs

Том приликом, кроз интерактивни едукативни садржај и изложбу „Новац на тлу Србије – од његове најраније појаве до данас“, студенти су били упознати са појмом и улогом централне банке у финансијском и монетарном систему, као и са елементима функционисања ова два система у Републици Србији, сагледавајући њихове најзначајније карактеристике кроз историјски осврт. Посебну пажњу привукао  је део поставке који се односи на представљање најважнијих светских валута и обележја њихове заштите од фалсификовања, као и филм о хиперинфлацији у СР Југославији.

На крају, сви студенти добили су уникатне сувенир новчанице са својим ликом, а Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије додељен је метални новчић који је у ту сврху током посете специјално израђен.

Посета је организована у оквиру предмета Макроекономија од стране предметних наставника проф. др Татјане Драгичевић Радичевић и мр Јелене Петровић.

nbs