Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

ОбавештењаНовости

Спасимо Ђурђици живот


24. Новембар 2017 / 21:10    4914 Views  

MEF Fakultet - Djurdjica Vukajlovic

Е-донирај


Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Ђурђицу Вукајловић (1975).

Након вађења масног ткива крајем априла 2017. године, део ткива је послат на Институт за патологију Медицинског факултета. Крајем маја Ђурђица је добила патохистолошки налаз и сазнала да има епителоидни сарком проксималног типа. Упућена је на ИОХБ Бањица, где је по налогу конзилијума одрађен MR мале карлице и уочене су метастазе саркома. Након биопсије мале карлице потврђене су метастазе епителоидног саркома проксималног типа.

Ђурђица је затим хоспитализована где су јој спроведена два циклуса системске хемиотерапије. У септембру 2017. године је требало да се јави на трећи циклус хемиотерапије, али је због видног прогресивног раста тумора и општег пропадања организма била принуђена да затражи помоћ лекара у иностранству.

Након пријема у болницу урађен је PET скенер и MRI и по савету и препоруци професора одељења за ортопедију и трауматологију Медицинског факултета у Истанбулу примила је 25 агресивних радио терапија и 5 комбинованих хемиотерапија, што је резултирало смањење примарног тумора за 45% и стварање могућности да се изведе операција уклањања истог.

Рок је врло кратак – неопходно је да се скупи новац што је пре могуће, јер сваким даном одлагања шансе да Ђурђица преживи су све мање.

Помозимо Ђурђици! Упишимо 414 и пошаљимо SMS на 3030. Њој можемо помоћи уплатом на динарски или девизни рачун, као и путем линка е-донирај.

Спасимо Ђурђици живот! Будимо хумани!

http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/414/djurdjica-vukajlovic