Новости Студентски профил Moodle

ИЗЈАВЕ ИСТАКНУТИХ КОЛЕГА


Ђорђе Пуцар

Ђорђе Пуцар


   429 Views  

Моје путовање ка информационим технологијама је почело сасвим неуобичајеним путем. Од љубави према медицинским наукама, до информатике делила ме је танка линија… која је мој пут обликовала и учинила ме изузетно задовољном младом особом.

Први програмски језик са којим сам се сусрео је био Pascal и касније Delphi 7 који је омогућавао да направим графички interface неког мањег програма. Самом спознајом да се од нечега једноставног може направити нешто што изгледа као „прави“ програм, је пробудило у мени страст за даље напредовање у ИТ смеру.

Током студирања на МЕФ факултету сам се усавршио у многим областима ИТ-а која су ми помогле да напредујем у сваком погледу.  Део информационих технологија које користим су познате под називом „Full Stack Developer” који обухвата креирање web site или система и радом са базом података.

Друга година студије је обележила моје учествовање у Развојном центру где сам надоградио своје знање кроз разне пројекте као што су пројектовање и израда „Event MEF“- израда и одржавање система за попис факултетске техничке опреме.

Изванредна прилика ми се указала да учествујем на међународној конференцији руског факултета РАНХиГС, где сам био задужен за пројектовање и израду web site-а који ће служити за међународну сарадњу МЕФ и РАНХиГС факултета.

Последње године студирања сам се бавио израдом система „Картон НИР-а“ која је уједно и била тема мог дипломског рада. Стекавши звање Дипломираног инжењера информационих технологија прихватио сам посао сарадника у настави у области информатике на свом МЕФ факултету. Тренутно студирам на Мастер програму Информационих технологија и надам се даљем академском усавршавању.

Ђорђе Пуцар

Повезане странице