Новости Студентски профил Moodle

DLS

Distance learning system

Интернет студије – Учење на даљину – DLS (Distance Learning Sistem) омогућава студирање по принципу праћења снимљених предавања и самотестирања. Поред праћења наставе и полагања тестова и испита, студент je константно у контакту са професорима у циљу неформалног учења кроз дискусију као и са асистентима и колегама у циљу консултација. DLS се остварује кроз различите облике наставе: предавања у PDF формату, уживо емитовање предавања, снимљена видео предавања. Завршни испит организује се у испитном року на МЕФ факултету.

МЕФ ФАКУЛТЕТ - СТИЦАЊЕ ПРИМЕНЊИВИХ ЗНАЊА У ПРАКСИ

Студентски профил

У оквиру DLS система, студент поседује свој лични профил који му пружа могућност да комуницира са студентском службом, колегама, асистентима и професорима. Приликом уписа, студент добија јединствену шифру којом уз остале личне податке отвара лични МЕФ профил на DLS-у. Поред тога што Профил омогућује комуникацију и складиштење непрочитаних порука док студент није био активан на профилу, профил је такође информативног типа. Студент има увид у просечну оцену, број положених и неположених испита, распоред предавања, термини полагања у испитном року, алармни систем за термине пријављених испита, евиденција исплаћених и неисплаћених рата за школарину.

МЕФ ФАКУЛТЕТ - СТИЦАЊЕ ПРИМЕНЊИВИХ ЗНАЊА У ПРАКСИ

Moodle

DLS платформа омогућава приступ свим снимљеним предавањима на платформи. Када се стартује са процесом студија на даљину, студент има на могућност да 24h приступа предавањима и да их слуша и по неколико пута у времену када му обавезе дозвољавају. Електронска форма текстуалног садржаја садржи пажљиво биране информације и податке, као и актуелне интернет линкове који ће Вам бити од помоћи да савладате неопходно градиво. Практични радови (есеји, семинарски, пројекти) шаљу се електронским путем професору на увид, који уз корекције и савете оцењује рад а потом и узвраћа студенту на увид. Све провере знања су документовани и архивирани под шифром студента и доступни су на увид у просторијама Факултета.

МЕФ ФАКУЛТЕТ - СТИЦАЊЕ ПРИМЕНЊИВИХ ЗНАЊА У ПРАКСИ

Дигитална генерација

Флексибилан и функционалан DLS систем даје потпуно нову димензију систему школовања. Прогресиван технолошки напредак условио је да и образовни систем буде прилагођен новим методама стављајући студента и његово расположиво време у центар пажње. Студенти који се одлуче за систем учења на даљину имају могућност да прате наставна предавања преко мобилног телефона, таблета, рачунара).

МЕФ ФАКУЛТЕТ - СТУДЕНТ ПРЕДАВАЧ

Боља концентрација

Концентрација олакшава учење, убрзава разумевање и побољшава меморију. Како би се пажња фокусирала на усвајање градива, потребно је имати адекватне услове и време. DLS студије нуде управо ту могућност - доступност предавања било кад и било где. Такав принцип омогућава да на најбољи могући начин студент организује свој радни дан усклађујући их са својим обавезама, активностима или запослењем.

Јована Данчетовић

Јована Данчетовић

Оперативни примењени менаџмент

Основне студије

Поред савременог концепта студијских програма, МЕФ факултет има сарадњу и са многим организацијама за младе и пружио ми је могућност да учествујем у реализацији пројеката и на тај начин стичем потребно искуство.

Јована Данчетовић

Урош Николић

Примењене информационе технологије

Основне студије

Када сам доносио одлуку о томе шта ћу студирати, двоумио сам се између неколико факултета. Одлучио сам се за МЕФ због самог концепта студија и споја теорије и праксе. Већ током прве године студија на смеру Примењене информационе технологије уверио сам се колико је то значајно и обављао праксу у неколико успешних компанија, а то је резултирало добијањем посла у једној о тих компанија. Сада сам самосталан и финансијски независан и водим активан студентски живот.

Јована Данчетовић

Михаела Димитријевић

Примењена економија и финансије

Основне студије

Након завршене средње економске школе логичан след био је упис на смер Примењена економија и финансије на МЕФ факултету. Нисам могла да сакријем одушевљење када сам видела да се настава одвија у савремено опремљеним кабинетима и најсавременијим рачуноводственим програмима. Све то ми је у многоме олакшало рад у фирмама где сам похађала практичну наставу.

Јована Данчетовић

Ана Петровић

Примењене информационе технологије

Основне студије

Када сам на уводном предавању упозната са предностима Студентског парламента одмах сам се информисала о учлањењу. Мој први утисак након контакта са другим студентима, активности које су ми представљене као план за школску годину и предусретљивост председнице Студентског парламента ни једног тренутка нису занемарене од стране менаџмента Факултета. Наше идеје су увек подржане и заједно проналазимо решење за сваки проблем.

Јована Данчетовић

Марко Јанковић

Оперативни примењени менаџмент

Основне студије

Након завршене средње школе МЕФ факултет ми је пружио прилику да будем стипендиста Факултета и део Студентског парламента. Поред тога, редовно учествујем у свим спортским активностима и дешавањима на Факултету. Захваљујући добром распореду предавања и вежби, могу да ускладим учење са својим ваннаставним активностима.

Јована Данчетовић

Бојана Словић

Оперативни примењени менаџмент

Основне студије

Свако од нас има одговорност према својим одлукама, па је тако једна од важнијих животних одлука и упис на факултет. Одмах ме је привукао назив менаџер, а када сам кренула са студијама, знала сам да је то мој будући позив. Одлична сарадња између професора и студената, практична и креативна настава само су потврда да нисам погрешила. Ако желите да будете окружени успешним људима, а да у исто време учините нешто за себе и свој професионални развој, смер Менаџмент на МЕФ-у је ваш прави избор.

Јована Данчетовић

Андреј Колшек

Примењена економија и финансије

Основне студије

Колико год је изучавали, економија остаје велика мистерија. Али докле год тежимо да разумемо њене законе, да јој се приклонимо и поклонимо ‒ бићемо успешни. На овом смеру трудимо се да се приближимо економији, а професори да њу приближе нама, тако да корист буде обострана. На другој години студија представа о будућој професији и даље је магловита, али нас професори великог знања и искуства, интересантна предавања и још интересантнија практична настава уверавају да смо на правом путу ка будућности и успеху.

МЕФ ФАКУЛТЕТ - Упис 2020
МЕФ ФАКУЛТЕТ - Упис 2020
МЕФ ФАКУЛТЕТ - Упис 2020

Упис 2021

Буди корак испред своје генерације

Сазнај више о погодностима.


Оствари повлашћене цене школарина.


Резервиши свој термин обиласка факултета.


Упиши Факултет уз помоћ МЕФ уписног тима.

Електронски формулар

Правилник о заштити података о личности (Сазнај више >>)

САЗНАЈ ВИШЕ О DLS студијским програмима

Основне
академске студије

Мастер
академске студије

Основне и мастер академске студије