Новости Студентски профил Moodle

ИЗЈАВЕ ИСТАКНУТИХ КОЛЕГА


Горан Јоцић

Горан Јоцић


   698 Views  

Свачији пут ка успеху поплочан је многим падовима али и успонима. Мој је почео давних 90-тих када сам се као средњошколац први пут сусрео са жељом да постанем део ИТ света и оставим свој траг у овом свету пословања.

Одувек ме је привлачила идеја ефикасног решавања проблема као и креирање нових идеја и алата које би помогле заједници путем дигиталне сфере. С таквим ставом, почео сам да се интeресујем за информационе технологије и програмирање.

  1. као сарадник Савеза Слепих Србије израдио сам интернет апликацију за евиденцију чланова (преглед и сортирање документације и правних аката, објављивање чланака и аудио записа, израда фонта Брајеве азбуке).
  2. уписујем ИТ академију где сам стекао основно знање о развоју апликација и решењима за широк спектар пословних организација и добио звање сертификованог PHP програмера. Тада сам почео са усавршавањем као PHP web developer где сам налазио изузетну инспирацију у распореду, дизајну и кодирању web апликација. Као freelancer сам објавио неколико web site-ова, интернет продавница и портала.

Своје практично знање сам надоградио и у теоријском смислу на МЕФ факултету. 2013. године сам се запослио као сарадник у настави у области информатике. Током година рада и праћења нових стандарда и иновација, усавршио сам своја знања из области информатике и web програмирања.

Од 2014. године увођењем студијског програма Примењене информационе технологије одржавао сам вежбе на студијским предметима:  Електронско пословање, Основе информационих технологије, Информациони системи, Рачуноводствени ИС, Пројектовање ИС, Анализа и логичко пројектовање, WEB системи, Објектно орјентисано програмирање. Поред рада у настави паралелно сам радио на изради web site-a Факултета. Самостално сам израђивао и унапређивао целокупни информациони систем МЕФ факултета.

  1. године оснива се Развојни центар МЕФ факултета где постајем руководилац. Са феноменалним тимом програмера које водим, планирам и развијам разноврсне апликације за ефикасније и економичније пословање Факултета. Водимо администрацију сервера и мреже и пружамо техничку подршку свим запосленима на Факултету.

Од 2017. године, поред посла на МЕФ факултету, отварам Агенцију за рачунарско програмирање и као предузетник улазим у послове са привредом, где радим на изради многобројних web система, апликација, продавница, презентација.

  1. године уписујем Докторске студије „Рачунарска техника и информатика“ и стичем избор у звање Асистента у области информатике. Тиме настављам своју каријеру на МЕФ факултету у науци и образовању.
  2. године постајем Менаџер ИТ сектора на МЕФ факултету и организујем сектор који се бави унапређењем нових технологија у циљу побољшања наставног процеса. Трудом тима стручњака из различитих области, постигли смо завидан ниво имплементације иновативних решења. Поставили смо Факултет на узлазну стратешку путању, која нас у великој мери издваја од конкуренције.

Сматрам да је мултитаскинг једна од основих карактеристика сваког успешног човека. Односно, способност брзе реакције и деловања на промене, добру организацију времена и успешно обављање задатих послова.

Позиција на којој се налазим пружа ми мотивацију да континуирано пратим трендове у ИТ пословању, успон нових технологија и стандарда. Додатно, ово занимање дозвољава ми испољавање креативности и унапређује ме да сваким даном будем бољи и детаљнији у свом свеукупном раду.

Горан Јоцић

Повезане странице