Новости Студентски профил Moodle

ЕУ хакатон / Пријава


25. Април 2019 / 14:46    1563 Views  

МЕФ факултет прослеђује студентима позив за први ЕУ Хакатон, који ће се одржати у Београду од 17. до 19. маја 2019. године у просторијама ICT Hub–a (Краља Милана 10). Главни задатак учесника ће бити да предложе приступе, механизме или активности за које мисле да ће успешно промовисати присуство ЕУ у Србији, њене вредности и бенефите које може да пружи грађанима Србије.

МЕФ факултет - ЕУ хакатонНАГРАДНИ ФОНД

Обезбеђени су услови за неометан рад, као и сјајне награде – новчани наградни фонд за три најбоља решења је укупно 5.000€ (са припадајућим порезима)!

Победнички тим добија 10.000€ (са припадајућим порезима) директне финансијске подршке.

Додатно, за имплементацију идејног решења победничком тиму ће на располагању бити ресурси у вредности до 15.000€ (са припадајућим порезима) који могу да искористе за трошкове кампање и промоције, даљи развој решења, ангажовање екстерне експертске подршке и слично.

Кроз низ пројеката, инструмената и правних аката која су усвојена од стране различитих институција Републике Србије, ЕУ пружа прилику грађанима Србије, студентима, стручњацима из различитих области, члановима невладиних организација, предузетницима и другим привредним субјектима, да дођу до грант средстава, позајмица, стручних обука и других видова подршке. Проблем са тако разноврсним могућностима је да људи, којима су намењене, често не знају много о томе.

Хакатон ће настојати да се избори управо са тим изазовом!


ТИМОВИ

На такмичењу могу учествовати искључиво тимови од минимално 4, а максимално 6 чланова, спремни да сами развију и имплементирају своја предложена решења. Тимови ће у року од 48 сати радити на предлогу решења које ће одговорити на постављену тему и које може бити структурирано као дигитално решење (web или мобилна апликација, претраживач и додаци за претраживаче, решења применљива на друштвеним мрежама…) или бити део активности или кампања које укључују коришћење дигиталне технологије. Током самог хакатона, учесницима ће бити на располагању врхунски предавачи и ментори, како из делегације ЕУ, тако и из редова ICT Hub тима, а посебна пажња ће бити посвећена и припреми за јавни наступ (тзв. pitching).

Након завршетка хакатона, одабрани тим ће у току четири месеца уз подршку ICT Hub тима радити на имплементацији решења. Пријаве су отворене до 09. маја 2019. године у 23.59 часова. Више информација о самом догађају, условима и начинима пријаве можете наћи на euhakaton.europa.rs. За сва додатна питања, можете контактирати с нама путем мејла euhakaton@icthub.rs

Хакатон се реализује у организацији ICT Hub-a, а подржан је од стране Мисије Делегације Европске уније (ЕУ) у Републици Србији. Пријаве путем линка.


Повезане странице