Новости Студентски профил Moodle

Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу / Извештај


12. Децембар 2019 / 17:02    1884 Views  

МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу 1

„Млади за иновације“ (Youth for Innovation) је студентски програм „Европске награде младих“ (European Youth Award) из Граца у Аустрији који подржава младе у развијању дигиталних теxнологија са позитивним утицајем на друштво. Програм повезује студенте широм Европе и омогућује им рад у интернационалним тимовима који раде на побољшању иновативних дигиталних пројеката који су били победници у одређеним категоријама у оквиру такмичења Европске награде младих.

МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу

Студенти Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије из Београда, по позиву, узели су активно учешће у овом програму који је трајао у онлајн фази од почетка октобра до краја новембра 2019. године и који је завршен 8. Међународним фестивалом „Европске награде младих“ под називом „Пази: Европа у пламену!“ (Watch out: Europe on Fire) у Грацу од 27. до 30. новембра 2019. године. На овом престижном такмичењу учествовало је преко 600 студената, професора, говорника из преко 60 земаља (према званичним подацима организатора). Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије из Београда Универзитета Привредна академија из Новог Сада, као једини представник Републике Србије, нашао се у друштву 12 европских универзитета и на тај начин остварио улогу партнерске организације. Студентски тим МЕФ-а у оквиру програма „Млади за иновације Европе – YFI Europe“ представљали су: Нађа Петровић, Вања Станић, Марко Јанковић, Никола Опачић, Александар Шијан и Бојан Јапунџић. Тим је предводила проф. др Татјана Драгичевић Радичевић, која је уједно била и члан жирија „Млади за иновације Штајерске –YFI Styria“.

МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу 5 МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу 3 МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу 4

Студенти МЕФ-а су радили у интернационалним тимовима на побољшању дигиталних пројеката победничких тимова и показали изузетна знања, из области информационих технологија, економије и менаџмента, која су са својим интернационалним колегама презентовали, кроз резултате двомесечних активности, победничким тимовима, члановима жирија и осталим учесницима на поменутом завршном фестивалу у Грацу. Значај учешћа у овом програму јесте сарадња на међународном нивоу, примена стечених знања и вештина током студирања и размена са својим колегама са других европских универзитета, тимски рад, вежбање језичких вештина, и упознавање са различитим културама. За успешно учешће у програму студенти су добили сертификате „Иновације за младе Европе – Дигитална креативност побољшава друштво“ издате од стране „Европске награде младих“. Осим рада у интернационалним тимовима, студенти су имали прилику и да учествују у различитим радионицама, предавањима, презентацијама и др. Догађај је био изузетно медијски пропраћен. Писмо подршке упутио је и председник Аустрије гдин Александар Ван дер Белен, затим представници Града Граца у чијој Градској већници је одржано свечано отварање завршног фестивала и организован свечани пријем учесника, а сама манифестација је била под окриљем гђе Марије Пејчиновић Бурић, генералног секретара Савета Европе.

МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу 2 МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу 6 МЕФ факултет - Студенти МЕФ-а на Youth for Innovation у Грацу 7


Повезане странице