Новости 1 Студентски профил Moodle

I-COM HACKATHON 2019 / Извештај


22. Мај 2019 / 03:53    2332 Views  

У периоду од 10. до 13. маја 2019. године у Малаги (Шпанија) одржано је међународно такмичење међу студентима, I-COM HACKATHON 2019. МЕФ тим представљали су студенти Марко Јанковић, Никола Опачић и Урош Вукашиновић. Задовољство нам је да саопштимо да су наши студенти уједно били и представници Србије и Балкана. У фази селекције учествовало је чак 56 екипа, од којих су 13 квалификоване за такмичење, међу којима је био МЕФ тим.

MEF Fakultet - Icom Hackathon 2019

I-COM HACKATHON 2019 је највеће међународно такмичење у Европи у области Data Science-Marketing-a. Такмичење има дугу традицију, а оно што га чини највећим јесу његови спонзори и парнери чије задатке су решавали студенти из целог света – највећи светски универзитети из САД, Кине, Индије, Русије и Европе. Реч је о светским гигантима из разних области као што су Google, P&G, Carrefour, Henkel, Intel, WarnerBros, IBM и многи други.

МЕФ тим је једини из Србије и Балкана који је прошао 3 круга селекције кроз која су морали да прођу такмичарски тимови.

Такмичење је било подељено у 3 Challange-a, наши студенти су имали 24 сата да реше проблем са којим се сусрела корпорација WarnerBros. Кроз 24 сата имали су на располагању милионске базе корисника те компаније, које је требало да искористе како би предвидели понашање корисника у будућности на основу математичких и статистичких алгоритама.
МЕФ тим је показао преданост, стручност и креативност и био је међу 7 најбољих студентских екипа у области Data Science-Marketing-a.

MEF Fakultet - Icom Hackathon 2019 MEF Fakultet - Icom Hackathon 2019 MEF Fakultet - Icom Hackathon 2019 MEF Fakultet - Icom Hackathon 2019


Повезане странице