Новости Студентски профил Moodle

Извештај са „ПР“ радионице


22. Фебруар 2017 / 20:43    2008 Views  

На „ПР“ радионици смо учили, дружили се, а неки су и нашли посао!

У оквиру Зимских креативних радионица, које су се одржавале током распуста на МЕФ факултету, једна од њих била је и радионица „Односи с јавношћу“.

Првог дана радионице учесници су се упознавали с основним појмовима „ПР“-а, облицима комуникације и говором тела.

Предавачи су били:

  • Милена Сретић „Public relations (Односи с јавношћу)”
  • Неда Николић „Увод у вештине јавног наступа”
  • Немања Стојковић „Кинезичка комуникација”

Настава је била конципирана на интерактивном приступу, тако да су полазници стално били укључени у предавање и уз адекватно методичко вођење предавача сами долазили до закључака.

Пред крај теоријског дела, уследило је и вежбање јавног наступа пред публиком, уз усмеравање од стране предавача које су то битне презентационе вештине и како их савладати.

Посебно занимљив облик јавног наступа био је наступ пред камером! Наиме, другог дана радионице, у сарадњи са СНТВ-ом (Српска Научна Телевизија), учесници су се упознавали с обраћањем јавности путем камере и опробали у улози репортера.

Затим је уследио такмичарски део! Како бисмо све научено претходна два дана савладали и у животу, учесници су делили свој снимак на друштвеним мрежама и тако скупљали бодове, а путем обележја могли су да прате једни друге. Тако су у складу са својим годинама и могућностима на прави начин могли да се увере шта значи „ПР“, како да анимирају и обавесте своје познанике о томе што желе, али и како треба да прате конкуренцију.

С обзиром на изузетно ангажовање полазника радионице, МЕФ је свим учесницима обезбедио умањење школарине за било који смер на МЕФ факултету, а највредније, односно, оне који су сакупили највише бодова посебним наградама, и то:

  1. За освојено I место - бесплатна прва година студија и умањење школарине наредних година за 25% на било ком смеру на МЕФ факултету и књига „Како стићи од доброг до сјајног“, Џим Колинс
    Марија Димитријевић
  2. За освојено II место - умањење школарине свих година студија на било ком смеру на МЕФ факултету у износу од 500€ и књига „Како стићи од доброг до сјајног“, Џим Колинс
    Бојан Симић
  3. За освојено III место - умањење школарине свих година студија на било ком смеру на МЕФ факултету у износу од 300€ и књига „Како стићи од доброг до сјајног“, Џим Колинс
    Валентина Даниловић

Осим изузетне иницијативе коју су показали сви учесници радионице и пријатељства која су се родила између њих, посебно задовољство причињава да су и радионица и предавачи од стране учесника оцењени 5,00! Од описних оцена, преносимо вам тек неколико:

Јако добра сарадња између предавача и полазника радионице.

Садржај радионице је веома занимљив а предавачи допринисе лакшем усвајању градива својом отвореношћу и жељом да нам пренесу знање. Радионица је веома интерактивна и укључује све полазнике.

Одлична енергија и приступ.

Изузетно задовољство нам причињава и то да је неколико полазника искористило прилику коју смо им створили и започели су сарадњу с нашим партнерима из СНТВ-а, који су приметили њихов таленат!

До наредних радионица!


Повезане странице