Новости Студентски профил Moodle

МЕФ на манифестацији Дани европске баштине на Вождовцу


13. Октобар 2017 / 16:14    1505 Views  

У четвртак, 12. октобра 2017. године у Свечаној сали Градске општине Вождовац, у оквиру културне манифестације Дани европске баштине, посетиоци су имали прилику да се упознају с Вождовцем кроз осврт од постанка општине до данас.

Свечаност, уједно и завршни дан поменуте манифестације, која је отворена 16. септембра 2017. године на Авали, поред учесника, окупила је и академске представнике, уметнике, медије.

Најпре се присутнима обратио Вук Мирчетић, координатор Дана европске баштине на Вождовцу, захвалио на дивном одзиву суграђана и партнера током читаве манифестације, а затим је уследио тематски део програма где је допринос дао и Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије - МЕФ.

Жељко Ондрик, сарадник у настави на МЕФ факултету, на интересантан начин предочио је историјски развој Вождовца, још од времена Карађорђа и етимологије назива општине. Посебно одушевљење присутних побудио је документарни филм у виду видео-интервјуа с једним од најстаријих Вождовчана, Зораном Јовановићем, који је припремила и снимила Маја Илић, сарадник у настави на МЕФ факултету. Деведесетчетворогодишњи господин испричао је о изгледу Вождовца још у првој половини прошлог века, чиме је ова свечаност употпуњена управо аутентичним импресијама грађанина пред чијим се очима одвијао развој и пут од макадама до трамвајских шина.

Званицама се обратио и председник Скупштине општине Вождовац, Александар Мирковић, истакавши лични понос на развој ове београдске општине и специфичност  Вождовца као споја урбаног и руралног дела.

Током одвијања програма, амбијент је употпунило и уметничко остварење младе академске уметнице, Иване Стругаревић, Циклус уметничких слика „Кретање“, чије је ово заправо премијерно постављање.

Након званичног дела програма и завршног обраћања организатора и уручења пригодног поклона, монографије „Градска општина Вождовац“ учесницима програма: МЕФ факултету и Ивани Стругаревић,  присутни су током коктела сумирали утиске поводом не само вечерње свечаности, већ вишенедељне културне манифестације.

Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије -МЕФ изражава задовољство поводом сарадње с Градском општином Вождовац у оквиру еминентне манифестације Дани европске баштине на Вождовцу.

MEF Fakultet na manifestaciji dani evropske bastine na Vozdovcu MEF Fakultet na manifestaciji dani evropske bastine na Vozdovcu MEF Fakultet na manifestaciji dani evropske bastine na Vozdovcu


Повезане странице