Новости 5 Студентски профил Moodle

Најуспешнијем студенту награда „Проф. др Ђурђица Вукајловић“


13. Јун 2018 / 14:48    1525 Views  

На Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије установљена је награда која ће се додељивати најуспешнијем студенту, а која носи име „Проф. др Ђурђица Вукајловић”, по нашој уваженој, поштованој и драгој професорки.

Проф. др Ђурђица Вукајловић је у својој професионалној – научној каријери, као и у спорту којем је била посвећена од најранијих дана, остварила запажене резултате. Успевала је у свему, упорним и неуморним радом. У колективу је са лакоћом стварала тимове који су радили с подједнаким ентузијазмом као и она. Ђурђица је увек вешто налазила свежу мотивацију и подстицаје, марљиво радила и покретала нове креативне подухвате. Стога ни резултати нису изостајали, јер је она својим пожртвованим радом и истрајношћу давала немерљив допринос расту и развоју МЕФ факултета.

  

Проф. др Ђурђица Вукајловић је средњу економску школу и Економски факултет Универзитета у Новом Саду завршила у Суботици. На Факултету за спорт и туризам Универзитета Привредна академија у Новом Саду је магистрирала. Докторску дисертацију одбранила је на Факултету за економију и инжењерски менаџмент 2013. године, где је изабрана у звање доцента за ужу научну област Пословна и међународна економија. На наш и њен МЕФ дошла је 2013. године, а 2016. изабрана је у звање ванредног професора за уже научне области Пословна и међународна економија и Општи менаџмент. Министарство просвете, науке и технолошког развоја изабрало ју је у звање научног сарадника за научну област Економске науке 2018. године.

На МЕФ факултету обављала је функцију генералног менаџера, а затим продекана за научноистраживачки рад.

Њен научноистраживачки опус је бриљантан. Неуморно је истраживала, писала и објављивала. Објавила је преко 30 радова. Била је реализатор бројних домаћих и међународних пројеката. Учествовала је на многобројним научним скуповима и конференцијама у земљи и иностранству. Њен изузетан допринос науци остаће као легат и завештење генерацијама које долазе. Оставила је иза себе бројна успешно завршена дела. И мноштво започетих.

Довршавала је старе пројекте, а започињала нове са свежим идејама и са великим нестрпљењем ишчекивала њихов исход. У њеном рачунару налази се последњих шест научних радова, публикованих у реномираним часописима, као и четири започета, уз многе недовршене чланаке, студије, нацрте за пројекате, белешке.

  

Имала је прегршт креативних идеја, увек и у сваком сегменту посла, који је тако вредно и са лакоћом обављала. Истанчан осећај за рад са студентима који су радо долазили на њена предавања, био је њен успех, којем се увек скромно радовала. Зналачки је осмишљавала своја предавања, занимљива, практична, упутна, примењива, конкретна и јасна. Предавала је са великом преданошћу и љубављу и са посебном енергијом преносила студентима своје знање. Ђурђица је била једна од оних особа која је и у овом времену, увек и у свему, умела да сачува меру. Мера је била и она сама – својим високим професионализмом, беспрекорним радом, вредноћом, скромношћу, одмереношћу и изузетним личним моралом. По свом ведром и веселом темпераменту својом појавом свуда је доносила радост и била препознатљива по широком, само њој својственом осмеху.

 

ПРОЈЕКТИ И ЧЛАНСТВО У ОРГАНИЗАЦИЈАМА:

IPA HU – SRB “Examination of innovation and cooperation abilities and development possibilities of small and medium sized enterprises in the Hungarian-Serbian cross-border region”.  Број пројекта: HUSRB/0901/213-050. Улога у пројекту: сениор експерт и пројект менаџер за српску партнерску страну.

IPA HU – SRB “Preparation and accreditation of New Master EU Study Programme in Faculty of Economics and Engineering Management”. Број пројекта: HUSRB 0901/221/170 – EU Master Study. Улога у пројекту: пројектни координатор.

IPA CRO - SRB: “ Rosis, Rosas, Rosarum-3R”. Улога у пројекту: асистент извештавања на пројекту, ангажовање преко ICTTI Нови Сад.

Strengthening Capacity for Inclusive Local Development in South Serbia” and “Promotion of Peace Builiding in South Serbia” – South Serbia UN Joint programme, Улога у пројекту: евалуатор/интервјуер, ангажовање преко Tara International Consulting, Novi Sad.

IPA HU – SRB: „Wildlife health and conservation of selected NATURA 2000 species within the Danube Cross-border region in Serbia and Hungary“. Улога у пројекту: procurement expert, ангажовање преко Tara International Consulting, Novi Sad.

„Иновацијама у сабораћају до чистијег ваздуха“, пројекат у оквиру позива Зелено срце белог града, Град Београд-Градска управа града Београда, Секретаријат за заштиту животне средине. Улога у пројекту: координатор пројекта.

 

СПОРТСКА КАРИЈЕРА:

Свестраност професорке Ђурђице огледала се и у спортској каријери у којој је постизала изванредне успехе и освајала медаље на домаћим и иностраним такмичењима.

  

Бавила се спортом 25 година: осам година латиноамеричким и стандардним плесовима, а након тога била je такмичар аеробне гимнастике. Спортску каријеру завршила је као такмичар фитнеса (ИФББ асоцијација). Све време такмичарског периода радила je као фитнес инструктор и инструктор аеробика (пре свега степ аеоробик, tae-bo, dance, пилатес).

Најзначајнији спортски резултати:

2008 – Балканско првенство у фитнесу, Бар – Црна Гора, 1. место

2008 – Светско првенство у фитнесу, Шпанија, 7. место

2008 – Државни првак у фитнесу ИФББ асоцијација

2008 – Првенство Војводине, 1. место 

2007– FIG Европско првенство Мађарска, 4. место степ аеробик тим 

2001 – Отворено првенство Европе у Аеробној гимнастици (Холандија), 4. место

2000-2003 – Државни првак у Аеробној гимнастици

1999 – Отворено првенство Европе у Аеробној гимнастици, Мађарска

1996-1998 – Победник Фитнес фестивала, категорија: спортски аеробик

1998 – Miss Фитнес Југославије


Повезане странице