Новости Студентски профил Moodle

Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама - конкурс


07. Јул 2017 / 04:24    3035 Views  

Удружење за Уједињене нације Србије покренуло је пројекат којим се успоставља избор два омладинска делегата Србије у УН, уз принцип родне равноправности, на основу јавног конкурса и дефинисаних критеријума, са мандатом од једне године. Партнер пројекта је Кровна организација младих Србије, а развијен је након консултација у Министарству спољних послова и Министарству омладине и спорта Републике Србије, које је одобрило средства за пројекат 2017-2018. године.

Изабрани млади представници Републике Србије на заседањима у УН у које су укључени млади, обављаће улогу на волонтерској основи, а у службеним контактима заступаће интересе Србије у УН и представљаће потребе младих у Србији. Статус младих делегата биће у нивоу саветника за питања младих, а платформу ће припремати у консултацијама са субјектима омладинске политике и у дијалогу са вршњацима широм земље, кроз учешће на различитим догађајима.

На конкурс се могу пријавити млади од 18 до 28 година:

  • држављани Републике Србије
  • са активним знањем енглеског језика и добрим познавањем омладинске политике у Србији, познавањем система Уједињених нација
  • са претходним искуством у омладинском активизму
  • са оствареним успехом у образовању и ваннаставним активностима.

Пријављивање на јавни конкурс је од 01. до 28. јула 2017. године.

Процес одабира омладинских делегата састојаће се из 3 фазе: јавни конкурс, тестирање најбоље рангираних на основу апликација и интервјуи за најуспешније кандидате након тестирања.

Више информација можете видети на линку: http://www.unaserbia.rs/youth-delegate,  где се налази и Пријавни формулар . Информације о програму можете пратити на званичној Фејсбук страници: Serbian UN Youth Delegates / Omladinski delegati Srbije u UN и Твитер nalogu UN Youth Delegate RS.

 

За додатне информације: 011/322-4648; 063/202-463.

 

Срећно!


Повезане странице