Новости Студентски профил Moodle

Покрените своју компанију у Startup центру


25. Јул 2017 / 14:07    2148 Views  

Од јесени почиње са радом Startup центар намењен студентима који желе да закораче у свет предузетништва. Реч је о бесплатном програму који ће помоћи младима да покрену своје компаније.

Уз подршку ментора компаније MVP Workshop (www.mvpworkshop.co), студенти ће моћи да развијају своје предузетничке идеје и направе прве кораке у пословању. Током тромесечног рада у Startup центру, изабрани тимови ће радити на валидацији својих идеја и побољшању производа/услуге, како би спремни изашли на тржиште са својом компанијом.

Центар ће водити искусни тим ментора (продуцт менаџера, дизајнера и програмера) компаније MVP Workshop. Свако од њих има преко 10 година искуства у грађењу успешних стартапова, а један од пројеката на коме су сви заједно радили је била фирма Devana Technologies.

Од 01. јула отворене су online prijave за тимове који желе да се прикључе тромесечном програму развоја бизнис идеја. Пријаве су отворене до 15. септембра 2017. године. Пресудно за избор тимова, који ће радити са менторима у Startup центру, јесте бизнис идеја. У обзир се неће узимати област студирања, ни да ли студенти похађају приватни или државни факултет у Београду. Једини обавезан услов за пријаве јесте да један члан тима буде студент Економског факултета Универзитета у Београду.

У својим пријавама тимови имају задатак да доставе попуњен Business model canvas, обаве разговоре са потенцијалним клијентима и пошаљу биографије свих чланова тима. Како би олакшали сам процес пријава, почетком септембра организујемо радионицу за све који желе да се пријаве, а имају проблем да попуне потребну документацију. За радионицу се можете пријавити на мејл: ljiljana.bjelicic@mvpworkshop.co. Комисија представника MVP Workshop-а и факултета изабраће, крајем септембра, три тима који ће од октобра радити са менторима на грађењу својих компанија.

Детаљније о пријавама прочитајте на: http://mvpworkshop.co/startup-centar/

Центар се налази у згради Економског факултета у Београду и резултат је сарадње компаније MVP Workshop, која се бави валидацијом идеја стартапа у раној фази, и Центра за сарадњу са привредом Економског факултета у Београду.

Модерно опремљен простор Startup центра даје сјајне услове за рад тимова, као и подстицајну атмосферу за размишљање и грађење нових бизниса. Отворен простор омогућава размену идеја, а посебан део намењен је дружењу свих учесника и извођењу предавања.

Позивамо све студенте да нам се придруже и пријаве за менторски програм у Startup центру. Закорачите храбро у свет предузетништва!


Повезане странице