Новости 1 Студентски профил Moodle

Одлазак студената у Научно-технолошки парк / Извештај


22. Јануар 2020 / 10:53    837 Views  

Центар за каријерно вођење факултета за примењени менаџмент, економију и финансије - МЕФ обавештава да су студенти 26.12.2020. године посетили Научно- технолошки парк. Научно-технолошки парк Београд је институција која пружа подршку start-up компанијама/тимовима као и растућим високотехнолошким компанијама (MSP и I&R одељења великих компанија) у развоју и комерцијализацији иновативних производа/услуга.

MEF fakultet - Одлазак студената у Научно-технолошки парк

Основан је у партнерству Владе РС (у име Владе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја), Града Београда и Универзитета у Београду, користећи најбоље међународне примере. Научно-технолошки парк Београд је место спајања и размене између институција, науке и привреде.Окупљајући више десетина високотехнолошких компанија/тимова под својим кровом, Научно-технолошки парк Београд се развио у ново технолошко језгро града- које различитим програмима и активностима има кључан утицај на развој иновационог екосистема у Србији.

Наше студенте је дочекао Игор Сужњевић, CBDO start-upа „Анора“. Он је поделио своје знање и искуство са разних такмичењима као и о производном процесу његовог производа, паметне рукавице која помаже слепим људима да се независније оријентишу и функционишу самостално.„Пират Арт“ je start up предузеће које се бави производњом пластичних покривача за ножне протезе. Студенти су имали увид како функционише 3Д штампач и уз конверзацију са власником и упознали са његовим мотивима за рад и искуством са радом у Научно -Технолошком парку.Студенти су спроведени у обилазак интересантних start-up предузећа, где су могли начучити како реализовати предузетничку идеју и сам пут од идеје до реализације.


Повезане странице