Новости 2 Студентски профил Moodle

Пријаве за чланство у AIESEC-у су отворене!


23. Јун 2017 / 17:44    1692 Views  

Студентска организација AIESEC отворила је прве пријаве за чланство у овој години и поред познанстава, дружења и искустава - знања која чланови добијају су знања попут: рад у тиму, продаја, маркетинг, односи с јавношћу, пројектни менаџмент, презентационе вештине, рад у различитим окружењима и са различитим људима, развијање страног језика (најчешће енглеског, али и многих других) и још много тога. Лични развој јесте нешто на чему се потенцира и дефинитивно је нешто што издваја ову организацију од других.

Још давне 1948. године, група младих студената се ујединила, увидевши да не жели да се догађаји попут светских ратова понове, да се дискриминацији треба стати на пут, да смо сви - без обзира на пол, веру, националност, порекло, културу, било какво опредељење - уствари једнаки и да се мора тежити миру и испуњењу људског  потенцијала. Већ 69 година, данас у преко 124 држава, студентска организација AIESEC, зарад своје мисије, верује младима и пружа им прилике стављајући их у изазовне ситуације и пружајући интернационалне праксе. AIESEC верује да, ако се свака особа на свету лично и професионално усавршава, ако позитивно утиче на себе и друге, онда се тако може позитивно променити и читав свет.

Сада, када нам само факултетска диплома не може гарантовати сигурно запослење, неопходно је усавршавати се са више страна и боље истражити своје вештине, како би се те исте могле искористити на прави начин. Оно што је основа AIESEC-а у читавом свету јесте рад у тиму људи. Сваки члан учи како да ради са другима, како да заједнички доносе одлуке и негују тимски дух. Касније, како више раде на себи, чланови могу бити вође тимова и предводити групу људи, радећи на њиховом личном развоју.

Главни покретач AIESEC-а су интернационалне праксе, и све оно што се дешава и што постоји у једној AIESEC канцеларији јесте како би се те праксе омогућиле: да што више српских студената оде на инострану праксу и да што више иностраних студената дође у Србију на праксу. AIESEC развија будуће генерације лидера и повезује их са компанијама и невладиним организацијама, а да би то успело, постоје сектори за долазеће праксе, одлазеће праксе, продају, односе с јавношћу и маркетинг, односе са институцијама, финансије и људске ресурсе.

До сада, остварено је више од 480.000 завршених волонтерских и стручних размена, за чије спровођење су задужени млади лидери који верују да свет може постати боље место за живот, а Алумни AIESEC-а су данас махом на успешним позицијама у пословном свету, јер су, паралелно са студијама, развили своје снаге и способности, открили и избрусили своје таленте и научили како да их искористе.

Још једном - пријаве за нове чланове су отворене до 5. јула и налазе се на линку овде.


Повезане странице