Новости 6 Студентски профил Moodle

Студенти МЕФ-а у НБС и на такмичењу „Монетура“ / Извештај


28. Фебруар 2020 / 12:59    715 Views  

У децембру месецу студенти прве године Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије, у оквиру предмета Макорекономија, сад већ традиционално, били су у посети Народној банци Србије - Центру за посетиоце. Ове године су им се придружиле и колеге са треће године из предмета Међународна економија. Студенти су имали прилику да се упознају са сталном поставком „Новац на тлу Србије од најраније појаве до данас“, као и да чују излагање на тему организовања и функционисања монетарне власти у Републици Србији од њених почетака до данас.

MEF fakultet - Студенти МЕФ-а у НБС и  на такмичењу Монетура

Приликом гостовања, проф. др Татјани Драгичевић Радичевић, која је предводила студенте у посети НБС, предочена је могућност да студенти МЕФ-а узму учешће у Турниру „Монетура“, који НБС организује за студенте економских факултета. „Монетура“ је друштвена игра, креирана од стране НБС, у којој се кроз игру, студенти укључују у креирање и спровођење монетарне политике. У овој монетарној игри учествују 4 играча, а главни мотив је контролисање инфлације, на тај начин што играчи (у улози гувернера), према ситуацији, користе и активирају одређене мере које контролишу инфлацију. Победник је онај који савлада све задатке и дође до краја – до просечне инфлације ЕУ.

Дана 13.02.2020. године, МЕФ Факултет је посетила Исидора Орловић Машић, саветник за друштвену одговорност НБС и заинтересоване студенте упознала са радом НБС, као и са такмичењем „Монетура“. Присутни су били студенти друге и треће године Факултета, а у такмичарском делу су се опробали студенти завршне године. Прва три места, а уједно и пролазак у следећи круг такмичења освојили су: Нађа Петровић, Марко Јанковић и Ана Вељић. Завршни турнир „Монетуре“ биће одржан у просторијама НБС у току марта месеца, где ће наши представици такмичити се са представницима осталих економских факултета. Победник ће освојити летњу праксу у НБС.


Повезане странице