Новости Студентски профил Moodle

Студенти амбасадори на Shack-у / Извештај


04. Март 2020 / 02:11    2212 Views  

Студенти МЕФ факултета, Председница и Потпредседник студентског парламента, Нађа Петровић и Марко Јанковић имали су прилику да се нађу у улози жирија на Хакатону у Будимешти који је организован од стране ЕYA (European Youth Award) организације и они су уједно и амбасодори „ЕYA породице.“

MEF fakultet - Студенти МЕФ-а на Shacku

ЕYA (European Youth Award) је организација младих иноватора који никад не престаје да учи, испитује и побољшава свет у којем живимо. ЕYA (European Youth Award), организује низ активности и догађаја током целе године.

ЕYA (European Youth Award) организацију је угостио Moholy-Nagy University of Art and Design из Будимпеште у периоду од 20.02. до 22.02.2020. године. Учесници су имали прилику да осмисле прототип који ће поспешити здравље и унапредити социолошки аспект становништва.

Победнички тим је Sunner који је осмислио наруквицу и мобилну апликацију. Наруквица за децу открива проценат УВ зрачења, а затим шаље тај сигнал на мобилном телефону у облику УВ индекс броја. Мобилна апликација прима обавештење, и приказује га у облику обојеног знака, показује да ли је зрачење слабо, умерено или јако. У случају прекорачења лимита сигурног зрачења, Sunner их саветује са акцијама које се могу предузети да спасу децу која су погођена.

Наши студенти сматрају да је овај Хакатон и улога жирија једно изузетно искуство које ће значити њиховом напредовању, унапређивању вештина којe ће применити на факултету и наставку каријере.


Повезане странице