Новости Студентски профил Moodle

Студирај и ти ИТ / Only we can see the future of IT


23. Јун 2017 / 16:43    2379 Views  

Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије на трибини Студирај и ти ИТ, која је одржана у четвртак, 22. јуна 2017. године, представио је основне и мастер студије Примењене информационе технологије.

Током двочасовног програма, присутни су имали прилику да се упознају са савременим концептом наставе на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије ( у даљем тексту МЕФ), наставничким кадром и програмом на оба степена студија.

МЕФ Факултет
МЕФ Факултет

Посебну пажњу привукао је, поред заједничких пројеката, конференција и сл, нови вид сарадње између Ледра колеџа и МЕФ-а – заједнички студијски програм мастер академске студије Информационе технологије. Скуп је увеличала и кипарска делегација, директор Ледра колеџа, Јоргос Какурис и проф.др Јанос Хараламбидес.

Обраћањима председника Савета МЕФ-a, проф. др Миодрага Брзаковића и декана МЕФ-a, проф. др Томислава Брзаковића као и професора Ледра колеџа предочен је вид сарадње у оквиру мастер студија, билатерални договор о студентским праксама између и ове две високообразовне институције али и кипарских и српских компанија, тако да ће студенти имати прилику да међусобно размењују идеје, знања, али и да раде у иностраном окружењу, те да додатно стекну професионалне компетенције, како би били конкурентни на пословном тржишту и ван граница своје земље.

МЕФ Факултет
МЕФ Факултет

О предметима на оба степена студија говорили су и представници наставничког кадра МЕФ-а у области ИТ-а: доц. др Ивона Брајевић, доц. др Комлен Лаловић, Горан Јоцић и Милош Мастиловић, али и проф. др Јанос Хараламбидес, који је путем представљања значаја дигиталног маркетинга, поготову у земљама Европске уније, приказао још један сегмент предмета који ће се реализовати на мастер академским студијама.

МЕФ Факултет
МЕФ Факултет
МЕФ Факултет
МЕФ Факултет

У складу са свим званичним догађајима на МЕФ-у, и овога пута чула се реч и студента. Лука Илић, студент прве године основних академских студија Примењене Информационе технологије, представио се својим пројектом конструисања робота и демонстрирао примену ИТ-а у роботици и на делу – управљајући роботом преко различитих уређаја.

Разговор о значају формалне едукације у области Информационе технологије, али и подизања свести шире јавности из других области о значају ИТ-а како бисмо сви заједнички утицали на напредак и развој окружења настављен је у пријатној атмосфери МЕФ клуба.

MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF MEF


Повезане странице