Новости Студентски профил Moodle

Светски дан сајамске индустрије


17. Мај 2017 / 15:26    1308 Views  

Поштовани студенти МЕФ факултета,

Поводом обележевања Светског дана сајамске индустрије 07. јуна 2017. године, на Београдском сајму, биће одржан скуп на коме ће, поред осталог, бити представљени и резултати Анализе о утицају пословања Београдског сајма на економију града и Републике Србије. Анализу је урадио Економски институт из Београда. Анализом доступних података и применом стандардне методологије процене економских ефеката, рашчлањени су директни, индиректни и индуковани ефекти овог утицаја.

Овај дан је први пут обележен 2016. године у више од 60 земаља света, уз учешће преко 1000 учесника и више од 30 партнерских удружења. Ради се о индустрији у којој преко 4.4 милиона излагача и више од 260 милиона посетилаца на годишњем нивоу оствари потрошњу која је већа од 98 милијарди евра.

Ово је први пут да се на један стручан и методолошки начин процењује утицај пословања Београдског сајма на економију града и Републике Србије. Извештај ће представити др Иван Николић, вођа тима који је радио на овој Анализи.

Догађај ће се одржати у Свечаној сали управне зграде Београдског сајма, у улици Булевар војводе Мишића бр. 14 са почетком у 12.00 часова.

Поред новинара и представника домаћих и страних привредних представништава и комора, позивају се и сви студенти еконмских факултета да присуствују овом догађају. Кроз овај догађај, студенти ће имати прилику да се упознају са пословањем Београдског сајма и његовом историјом која траје већ 80 година.

Моле се сви заинтересовани студенти да најкасније до четвртка, 1. јуна 2017. године, пошаљу своје податке (име, презиме, број телефона) на електронску адресу Студентског парламента, studentski.parlament.mef.edu.rs, и на тај начин пријаве своје присуство на овом догађају.

Ваш МЕФ!!!


Повезане странице