Новости Студентски профил Moodle

Такмичење у програмирању


08. Фебруар 2017 / 15:34    5224 Views  

С обзиром на то да су рачунарство и информационе технологије једно од најтраженијих занимања на тржишту рада свуда у свету, Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ), као високообразовна институција чије су главне тенденције савременост и иновативност у образовању, организује такмичење у програмирању за ученике завршних разреда средњих школа. Циљ такмичења је подстицање логичког размишљања код младих, као основног ослонца рачунарства, и њихово усмеравање ка овом занимању.

Такмичење се састоји из решавања логичких проблема на једном од следећих програмских језика по избору:

  • C, C++ или C#
  • VB.NET
  • Java
  • PHP
  • JavaScript
  • Python

На такмичење се могу пријавити сви ученици 3. и 4. разреда средњих школа. Најбољи такмичари добиће награде, а сви учесници сертификат за учешће.

Награде су:

1. место – Бесплатна 1. година студија на било ком смеру на МЕФ факултету и 25% умањење школарине за остале године студија и стручна литература из области информатике и рачунарства;

2. место – Умањење свих година студија за 500€ на било ком смеру на МЕФ факултету и стручна литература из области информатике и рачунарства;

3. место - Умањење свих година студија за 300€ на било ком смеру на МЕФ факултету и стручна литература из области информатике и рачунарства.

Такмичење ће се одржати у среду, 29.марта 2017. године и организоваће се у просторијама МЕФ факултета у трајању од 3 сата. Тачно време биће јављено благовремено у зависности од броја пријављених учесника. На такмичењу није дозвољена употреба интернета, телефона, књига и осталих помоћних средстава.

Пријаве слати најкасније до петка, 24. марта 2017. године на адресу: programiranje@mef.edu.rs

У наслову поруке написати ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ, а у поруци своје име и презиме, школу и телефон.

Потврду о пријави можете очекивати најкасније у року од 48 сати од слања пријаве.

Видимо се на МЕФ-у!


Повезане странице