Новости Студентски профил Moodle

Тим МЕФ факултета победио на SHack NS 2019 / Такмичење


28. Јун 2019 / 18:54    1768 Views  

С поносом вас обавештавамо да је тим МЕФ факултета освојио прво место на међународном такмичењу SHack NS 2019 , у организацији European Youth Award, одржаном у Новом Саду од 26. до 28. јуна 2019. године. Међународно такмичење SHack NS 2019 окупило је преко педесет младих креативних људи из више земаља, а тема је била иновативност у имплементацији дигиталних технологија у социјалну средину с циљем побољшања живота.

МЕФ факултет - SHacks 2019

Током три дана такмичари су вредно радили на својим пројектима. Првог дана су генерисане најбоље идеје, другог дана тимови су технички и дизајнерски реализовали своје замисли да би трећег дана презентовали своје пројекте пред међународним жиријем. Тим МЕФ факултета постигао је успех захваљујући тимској синергији, иновативној идеји – паметној кутији за лекове Medox и професионалној презентацији.

Паметна кутија за лекове Medox представља превентивну меру нежељених ситуација код бриге о људима који су под терапијом – системски је погодно распоредити лекове, дозе као и спречити узимање неодговарајућег лека. Изузетно значајна компонента овог пројекта јесте дигитална платформа где ће бити складиштени и ажурирани сви подаци о здравственом стању особе а које могу мењати и усклађивати лекари и фармацеути и у складу с тим реаговати и чланови породице и они који брину о пацијенту.

Тим су чинили студенти и асистенти: Марко Јанковић, Никола Опачић, Вања Станић, Урош Вукашиновић, Јелена Шурлан, Јован Станковић, Александар Шијан, Горан Јоцић, Кристина Јауковић Јоцић, Даница Ненадовић уз подршку проф. др Татјане Драгичевић Радичевић, продекана за међународну сарадњу и Милене Сретић МА, Erasmus административни координатор.

МЕФ факултет - SHacks 2019 1 МЕФ факултет - SHacks 2019 2 МЕФ факултет - SHacks 2019 3

Извор: SHack 2019 NS - European Youth Award


Повезане странице