Новости Студентски профил Moodle
MEF NOVOSTI
МЕФ НОВОСТИ

Унапређење запошљивости младих кроз праксе


Гостујућа радионица


24.10.2022. 20:45 | 759

<i><strong>Унапређење запошљивости младих кроз праксе</strong></i>

Центар за каријерно вођење МЕФ факултета у сарадњи са НАПОР-оморганизује радионицу на тему „Унапређење запошљивости младих кроз праксе “ која ће се одржати у понедељак, 31.Октобра у 10 часова у информатичком кабинету.

Линк за пријаву:

https://forms.gle/FiFZMitsVU2Mz66B9

У циљу да подржи друштвену и економску инклузију младих Unicef Србија је у сарадњи са НАПОР-ом и другим актерима из јавног и приватног сектора покренуо програм “Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе”. Реализатор радионице биће Лазар Ђоковић .

Циљ програма је да се младима пруже обуке кроз које развијају знања и вештине које су тражене на тржишту рада, те да им се омогуће радне праксе и подстакне напредак на пословном, али и личном плану.

У оквиру програма креирана је онлајн платформа Бирам успех која је отворена за младе, али и за послодавце који нуде праксе. Након креирања профила на платформи младима се отвара могућност похађања бесплатних онлајн обука које им повећавају запошљивост. Обуке су креиране тако да су младима доступне у сваком моменту, што значи да могу да их похађају кад год им одговара.

Након креирања налога млади се могу одлучити и за праксе, у том случају они постају видљиви послодавцима који их могу контактирати и укључити у селекцију за места која су огласили.

Преко Бирам успех платформе, твој профил биће видљив послодавцима који учествују у програму и због тога је јако важно да приликом креирања свог профила доставиш све тражене информације, а након проласка кроз онлајн обуке, окачиш свој CV и мотивационо писмо на платформу. Искористи прилику да стекнеш нова корисна знања, обогатиш радно искуство и повећаш своје шансе у даљем процесу запошљавања.

Молимо студенте који су заинтересовани за радионицу да припреме свој CVкако би на самој радионици уз нашу помоћ креирали налог и окачили CV.


Повезане странице