Новости Студентски профил Moodle

МЕФкон 2018 / Извештај


10. Децембар 2018 / 17:38    2134 Views  

У четвртак, 6. децембра 2018. године на МЕФ факултету успешно је одржана девета научно-стручна конференција Факултета, а четврта међународна с темом иновација.MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 1 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 2 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 3 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 4 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 5 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 6

На конференцији „Иновације као покретач развоја“ учествовао је репрезентативни број страних аутора, а радови су били категорија М14 и М33. Суорганизатори били су Ledra College, Кипар, Универзитет Витез, Босна и Херцеговина, Град Београд, Градска управа града Београда, Секретаријат за заштиту животне средине, Институт за економику пољопривреде, Београд, Пословно технолошки инкубатор техничких факултета, Београд, Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитет у Крагујевцу, Економски факултет у Суботици, Универзитет у Новом Саду, Faculty of Management in Tourism and Commerce Timişoara, Christian University “Dimitrie Cantemir” Bucharest Romania.

MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 7

Конференцију је званично отворио председник Савета Факултета, проф. др Миодраг Брзаковић, који је позвао присутне на академску дискусију, размењивање научних становишта и изношење предлога за даљи развој. Окупљене научне раднике и представнике институција путемSkype укључењапоздравила је декан Факултета за информатику и бизнис Универзитета Ранепа у Москви (Русија), Галина Веригина Михајловна заједно са студентима. Потом су се обратили и проф. др Бисерка Димишковска, професор и научни сарадник - представник Института за земљотресно инжењерство и инжењерска сеизмологија, Универзитет „Св. Кирил и Методи“ (Скопље) и проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи Универзитета у Крагујевцу.

Током пленарног дела изложена су 3 рада:

  • MULTIPLE CRITERIA ANALYSIS OF THE POSSIBILITIES OF ZAJEČAR CITY TOURISM DEVELOPMENT,доц. др Габријела Поповић
  • INNOVATION IN APPLICATION OF BIOPHYSICAL METHODS IN SUSTAINABLE SOY PRODUCTION, доц. др Марија Цвијановић
  • THE STRATEGIC ROLE OF UNIVERSITY IN THE KNOWLEDGE-BASED ECONOMY: FROM THE ENTREPRENEURIAL UNIVERSITY TO UNIVERSITY ENTREPRENEURIAL ECOSYSTEM, проф. др Сузана Стефановић

Учесници су потом приступили раду по секцијама: Секција 1 „Иновације – темељ развоја“ (председавајући проф. др Милан Стаматовић, проф. др Сузана Стефановић), Секција 2 „Иновативна делатност – напредак и будућност“ (председавајући проф. др Бисерка Димишковска, доц. др Павле Раданов) и Секција 3 „Иновативна делатност – напредак и будућност“ (проф. др Светомир Минић, доц. др Габријела Поповић).

Након излагања радова и научне дискусије, представници секција изнели су своје утиске а у име МЕФ факултета на ангажовању и учествовању присутнима захвалио је продекан за наставу МЕФ факултета, проф. др Срђан Новаковић.

Доминантни утисак одржане конференције јесте улога човека у ИТ променама и развоју, снага и капацитет људских ресурса, неопходност имплементације савремених технолошких достигнућа у образовне и привредне токове, као и важност актуелизације тема интегралног и кризног менаџмента.

МЕФ факултет захваљује свим ауторима и гостима на препознавању значаја учествовања на конференцији МЕФкон 2018, као и свимчлановима научног и организационог одбора на залагању и труду.

MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 6 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 10 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 12 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 13 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 14 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 15 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 16 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 17 MEF Fakultet - izvestaj sa konferencije 18


Повезане странице