Новости 1 Студентски профил Moodle
МЕФ
23. Август 2016 / 00:40    4306 Views  

Александар Максимовић
Моја формула успеха – спорт и образовање

Репрезентативац Србије у рвању грчко-римским стилом и успешан студент МЕФ Факултета - Александар Максимовић, освојио је запажен број медаља на европским и светским првенствима у јуниорској и сениорској категорији. Учествовао је 2016. године на Олимпијским играма у Лондону као једини рвач из Србије.

Шта је пресудило да МЕФ Факултет буде твој избор?

Сматрам да је сваком врхунском спортисти неопходно факултетско образовање тако да сам у складу са тим своју сферу едукације усмерио на студијску област Менаџмент у спорту јер планирам да и после завршене каријере у рвању наставим да доприносим спортској заједници. МЕФ Факултет одликује доступност професорског кадра и могућност праћења снимљених предавања. Тај савремени метод студирања уједно је за мене најзначајнији фактор обзиром на преокупираност на спортском плану.

Поред великог броја остварених успеха у рингу, чему те је још научила твоја дисциплина?

Верујем да свака спортска дисциплина формира снажне појединце. Победе и порази су неизбежан саставни део и управо вас свест о таквој врсти неизвесности резултата непрестано мотивише. Снажна преданост и стална борбена готовост улива сигурност и засигурно чини да постављате себи високе циљеве и кроз остале животне изазове.

MEF fakultet - Aleksandar Maksimovic

Студентски стаж и спортска каријера – звучи као древна проверена формула успеха…?

Најбољи резултати се постижу управо када су ум и тело у складу, мој савет је да се на оба поља мора дати максимум а и ја сам се уверио да је успех једини исход. Вештине са терена умножене са знањем стеченим на факултету знак једнакости стављају испред перспективне будућности.

Сања Ђурђевић

Повезане странице