Новости Студентски профил Moodle
Blog

Ања Маћашев – студенткиња друге године МЕФ факултета

"Да није било процеса менторства не бих завршила прву годину успешно у року."

Аутор: МЕФ | 21. Јун 2024 | 272 Views
Ања Маћашев – студенткиња друге године МЕФ факултета
#intervju #proces-mentorstva

У овом блог тексту имамо част да разговарамо са Ањом Маћашев, студенткињом друге године на МЕФ факултету. Ања ће са нама поделити своје искуство о процесу менторства и како је овај програм помогао да успешно заврши прву годину студија.

Интервју са Ањом Маћашев

МЕФ: Здраво Ања, хвала ти што си пристала на овај интервју. Можеш ли нам рећи нешто више о свом искуству на МЕФ факултету?

Ања: Здраво и вама, хвала на позиву! Моје искуство на МЕФ факултету је заиста изванредно. Као и већина бруцоша, имала сам много питања када сам први пут дошла овде. Међутим, процес менторства је направио огромну разлику у мом прилагођавању и учењу.

МЕФ: То је сјајно чути! Можеш ли нам рећи више о првом сусрету са менторским програмом?

Ања: Наравно! Први контакт са процесом менторства био је током дочека бруцоша. Старије колеге и ментори су нас срдачно дочекали, провели нас кроз просторије факултета и одговорили на сва наша питања. Тај први утисак је био веома позитиван и одмах сам се осећала пријатније и спремније за све што ме чека.

МЕФ: Како ти је помогла платформа за комуникацију која је део менторског програма?

Ања: Платформа за комуникацију, односно WhatsApp група, показала се као одличан канал комуникације. Пре почетка првог семестра, ментори су креирали групе за све студијске програме. Све важне информације добијамо на време, било да је реч о распореду предавања, испитним роковима или неким другим обавезама. Увек можемо поставити питања и добити брз и тачан одговор.

МЕФ: Каква су твоја искуства са доступношћу ментора?

Ања: Студенти ментори су заиста фантастични. Увек су ту да нам помогну, било да је реч о питањима у групи или састанцима уживо. Ажурно одговарају на сва питања и пружају нам неопходну подршку. Њихова помоћ је непроцењива, посебно у првим месецима студија када се сусрећемо са многим новим стварима.

МЕФ: Да ли си учествовала у неким ваннаставним активностима које су ти препоручили ментори?

Ања: Да, ментори су нам представили бројне ваннаставне активности и могућности за учешће у пројектима и тимовима. На пример, прикључила сам се студентском парламенту и учествовала у неколико пројеката који су ми омогућили да стекнем додатне вештине и знања.

МЕФ: Како би описала утицај менторског програма на твоје искуство студирања на МЕФ факултету?

Ања: Менторски програм је за мене био кључан. Без њега, верујем да не бих успела да завршим прву годину у року. Подршка ментора, њихови савети и смернице су ми омогућили да се осетим сигурно и самоуверено. Захваљујући њима, успела сам да превазиђем све изазове и успешно завршим све обавезе.

МЕФ: Хвала ти Ања што си поделила своје искуство са нама. Имаш ли неку поруку за будуће бруцоше МЕФ факултета?

Ања: Хвала вама! Мој савет будућим бруцошима је да искористе све предности које им нуди процес менторства. Не бојте се да питате за помоћ и будите отворени за нова искуства. МЕФ факултет је место где ћете наћи подршку и прилике за лични и професионални развој.

Ако желите да постанете део наше заједнице и искористите све предности процеса менторства, попуните е-пријаву и придружите се мрежи младих, амбициозних и успешних лидера.

УПИС ЈЕ У ТОКУ


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije