Новости 1 Студентски профил Moodle
МЕФ
16. Октобар 2020 / 11:58    2786 Views  

4. ГОДИНА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И 4.0 ИНДУСТРИЈА

Повезује их чињеница да се налазе на раскршћу. Бруцоши пред новим почетком а свет пред новим изазовима технолошких достигнућа. У складу са предвиђањима, технолошка достигнућа промениће начина на који живимо и размишљамо.

Online алати и апликације постају оно што је некада био Web site. Web site и даље остаје лична карта компанија али долази време када неће моћи да се функционише без одређених апликација: eCommerce, eLearning, eBanking, Online conference/Live chat, Forum, Blogs, Web site builder, Social networks, Dron-delivery. Google Home Smart Assistant постаје лични асистенти поред smartphone-a који то увелико јесте.

МЕФ ФАКУЛТЕТ - УСИСИВАЧ ПЛАСТИКЕ - OCEAN CLEANUP - PORTADA
Ово зауставно време је заправо могућност да се упознамо и савладамо неке од технолошких иновација којима ће морати да управља човек. Неће роботи заменити човека, нити ће човек изгубити простор за развој. Технологија служи да човек и даље својим знањем и вештинама (уз скраћено утрошено време) ствара нове вредности. Нова валута овог новог доба биће време. Кад протекне не може да се врати, а када тече треба га паметно искористити.
МЕФ ФАКУЛТЕТ - УСИСИВАЧ ПЛАСТИКЕ - OCEAN CLEANUP - Bojan Slat
1784. I Индустријска револуција – Механизација + ПАРНА МАШИНА

1870. II Индустријска револуција - Масовна продукција и ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

1969. III ДИгитална револуција + ДИГИТАЛИЗАЦИЈА

2014. IV Индустријска револуција – SYBЕR СИСТЕМИ
МЕФ ФАКУЛТЕТ - УСИСИВАЧ ПЛАСТИКЕ - OCEAN CLEANUP - Bojan Slat
Сваки редизајн постојећег система доноси и нова занимања. Битно је да нађемо своје место у систему зараде и у овом новом добу. Правила на тржишту се мењају. Све је мање занимања којима можемо да се бавимо цео живот. Већ смо савладали чињеницу да морамо константно да се усавршавамо. Индустрија 4.0 најбржа револуција до сад, од ове четири наведене и донеће много новитета за које треба бити припремљен. Ова револуција је као и свака друга – промена и убрзан успон технологије.

Sanja Djurdjevic
Сања Ђурђевић MA
social policy / business and human rights

Повезане странице