Новости Студентски профил Moodle
Blog

Могућности запослења после МЕФ факултета

Ауторка: Ана Пупавица | 31. Мај 2023 | 1247 Views
Могућности запослења после МЕФ факултета
#srednjoskolci #zaposlenje

Наш факултет је јединствено место које пружа студентима прилику да стекну квалитетно теоријско и практично образовање из три кључне области данашњице - информационе технологије, менаџмента и економије и финансија. Предмети који се изучавају на поменутим усмерењима, омогућавају нашим студентима да развију широк спектар вештина које су високо тражене на савременом тржишту рада. У овом блог тексту, истражићемо различите могућности запослења које се отварају након завршетка студија на нашем факултету.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Информационе технологије: иновативност и технолошка експертиза

Информационе технологије су данас кључне у готово свакој индустрији. Наш факултет пружа студентима свеобухватно знање из области софтверског развоја, база података, мрежних технологија и сајбер безбедности. Након завршетка студија, наши студенти су спремни да се упусте у каријере као софтверски инжењери, веб дизајнери, системски аналитичари или консултанти за информационе технологије. Индустрије као што су е-трговина, телекомуникације, финансије, здравство и многе друге отварају врата за наше стручњаке који су способни да комбинују техничку експертизу са креативним решењима. Потреба за информатичким стручњацима постоји свуда где се производи и одржава рачунарска опрема, где се инсталирају и одржавају рачунарске мреже и где се пројектују информациони системи. Неопходне карактеристике за рад информационих система су: безбедност, поузданост, унапређење, могућност одржавања као и замене другим – напреднијим информационим системима.

Након завршених студија на овом усмерењу на нашем факултету, можете се запослити на некој од следећих позиција: Software Developer (C, C++, C#, Java, Python...), Full Stack Developer (HTML, CSS, JavaScript, PHP...), Mobile App Developer (Android, IOS, Windows Mobile), Database Administrator (MS SQL Server, MySQL, Oracle...), System Administrator (Windows, Linux...), Data Scientist, Network Engineer, Database Analysist, Information Security Officer, IT Junior Consulter...

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Економија и финансије: аналитичке вештине и стратешко планирање

Наш факултет, поред осталих области, посебно наглашава важност економских и финансијских вештина. Студенти стичу дубоко разумевање економских принципа, финансијског менаџмента, инвестирања и анализе тржишта. Након завршетка студија, наши студенти су спремни да се упусте у каријере у банкарству, инвестиционом менаџменту, консалтингу или корпоративном сектору. Могућности запошљавања укључују позиције као што су финансијски аналитичари, портфолио менаџери, стручњаци за корпоративне финансије или економисти. Индустрије као што су банкарство, осигурање, консултантске куће и корпорације траже наше стручњаке за економију и финансије како би унапредили своје пословање.

Економисти могу бити запослени у најразличитијим производним и друштвеним делатностима. Могу учествовати у процесима економске анализе и инвестиционих планирања, формулисања развојних економских стратегија, руковођењу финансијским аналитикама и управљању ревизорским сектором. Навршени студенти су оспособљени за обављање послова у приватном и јавном сектору, у спољнотрговинским фирмама као и у међународним финансијским институцијама.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Менаџмент: лидерство и организационе вештине

Наш факултет, такође, пружа студентима темељно разумевање менаџмента и организационих процеса. Студенти уче о пословној стратегији, управљању људским ресурсима, маркетингу, предузетништву и другим кључним аспектима менаџмента. Након завршетка студија, наши студенти су спремни да преузму различите улоге у свету пословања, као што су менаџери пројеката, консултанти за управљање, предузетници или аналитичари тржишта. Индустрије као што су банкарство, консалтинг, производња и јавна управа су само неке од области које пружају бројне могућности запошљавања нашим стручњацима за менаџмент.

Meнаџери могу бити запослени у најразличитијим производним и друштвеним делатностима. Могу учествовати у процесима анализе, планирања, формулисања стратегија развоја, припреме и доношења одлука, управљању и руковођењу. Навршени студенти су оспособљени за рад на организационим, менаџерским и управљачким функцијама у различитим привредним областима: у малим, средњим и великим привредним друштвима, банкама, финансијским организацијама, медијима, финансијским и робним берзама, у брокерским друштвима, инвестиционим фондовима, у државној, локалној и пореској управи.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Завршетак студија на нашем факултету пружа студентима бројне могућности запошљавања у динамичним и најтраженијим областима као што су информационе технологије, менаџмент и економија и финансије. Интердисциплинарни приступ образовању омогућава нашим студентима да развију широк спектар вештина и перспективе које ће им бити од непроцењиве користи у њиховим каријерама. Без обзира да ли се одлуче за посао у технолошкој индустрији, менаџменту или економији, наши дипломци су спремни да се суоче с изазовима и да остваре успех.

МЕФ је факултет за 21. век који се труди да иде у корак са новим генерацијама и пружи квалитетно савремено студирање. Чак и пре одлуке о упису на основне студије, МЕФ отвара врата садашњим матурантима, будућим бруцошима, да дођу, упознају се са факултетом, почевши од самог простора, савремене опреме за учење, делова за одмор и забаву, до пружања свих потребних информација о самом студирању или упису на основне студије.


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije