Новости Студентски профил Moodle
Blog

Питали смо студенте МЕФ факултета

Ауторка: Немања Јанковић | 01. Април 2024 | 300 Views
Питали смо студенте МЕФ факултета
#studenti #mef

Дошао је ред да са вама поделимо још једну занимљиву причу о искуству студирања на МЕФ факултету. ”Ја сам Немања Јанковић, студент 4. године МЕФ факултета, смер Примењене информационе технологије.

Nikolina 1

У 4. години средње школе покренула се тема и размишљање о томе који факултет уписати. Као и сви, почињем да истражујем факултете. Знао сам да ме веома интересује програмирање, односно информационе технологије генерално, те сам сходно томе истраживао факултете који имају ИТ смерове. Како смо у средњој школи радили само основе web програмирања, нисам имао неко веће знање из ове области. Истражујући тако, и на препоруку пријатеља, наишао сам на Зимске радионице које организује МЕФ факултет, на којима су између осталих, биле и радионице о програмирању. Схватио сам да је то одлична прилика да посетим факултет и видим да ли ме програмирање заправо занима. Другим речима, хтео сам да истражим да ли је то област којој желим да припадам у будућности. На крају, испунио сам свој циљ и добио сам прилично јасну слику да то јесте било то. Када сам једном донео ту одлуку, чврсто сам веровао и био сигуран у њу, толико да икада није било потребе да се запитам да ли сам погрешио. Сматрам да је ово најбољи могући начин да испиташ себе и своје могућности – пробаш и видиш да ли припадаш ту. Ову прилику бих искористио да свим будућим студентима препоручим да ако имају прилику да оду на овакве или неке друге радионице, које су притом бесплатне, то искористе јер ће им пуно помоћи приликом разматрања како треба да усмере своју каријеру.

Студирајући, до сада, стекао сам широко знање из области програмирања у разним програмским језицима. На факултету сам се први пут сусрео са JavaScriptom, и то је језик који ме до тог тренутка највише привлачи, и од тада константо радим на развоју знања у области Web девелопмента.

Значи ми да присуствујем предавањима и вежбама које одржавају професори и асистенти , јер они врло радо помажу, дају савете и преносе знање шире од онога које можете наћи у уџбеницима, као и значајно искуство и личне примере из праксе.

Nikola 1

Поред студирања, бавим се и спортом. У питању је теквондо. Тренирам већ 16 година, а последњих 12 година сам члан репрезентације Србије и учесник на европским и светским првенствима. Неки од резултата које бих издвојио су 5. место на европском сениорском првенству 2023. године које се одржало у Аустрији, затим 9. место на сениорском светском првенству које се одржало у Јужној Кореји 2022. године. Поред тога сам вишеструки државни и балкански првак у кадетима јуниорима и сениорима.

Поред многобројних тренинга, обавеза око међународних турнира на којима учествујем, потребно је ускладити обавезе на факултету. У томе су ми доста помогли професори и асистенти МЕФ факултета, излазећи ми у сусрет када имам неки битан турнир, на чему сам веома захвалан.

Nikola 2

У скоријој будућности ме чека завршетак основних студија, након којих планирам да упишем мастер студије. План је да наставим да надограђујем већ стечено знање у ИТ сектору и да својим трудом, залагањем и пројектима допринесем овој области.”

МЕФ је факултет за 21. век који се труди да иде у корак са новим генерацијама и пружи квалитетно савремено студирање. Чак и пре одлуке о упису на основне студије, МЕФ отвара врата садашњим матурантима, будућим бруцошима, да дођу, упознају се са факултетом, почев од самог простора, савремене опреме за учење, делова за одмор и забаву, до пружања свих потребних информација о самом студирању или упису на основне студије


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije