Новости Студентски профил Moodle
Blog

Питали смо студенте МЕФ факултета

Аутор: Николa Бајић | 13. Фебруар 2024 | 1087 Views
Питали смо студенте МЕФ факултета
#studenti #mef

Овог пута вам представљамо једно занимљиво искуство и пут кроз студије нашег студента и демонстратора у настави, Николе Бајића, који вас може мотивисати да током студија учествујете у програму размене студената или да се можда, након завршених студија, прикључите тиму МЕФ факултета и надолазећим генерацијама пренесете стечено стручно знање и дух заједништва МЕФ-а, баш као што је то изабрао Никола. Како је до свега тога дошло, прочитајте у наставку текста.

Nikolina 1

„Моје име је Никола Бајић, завршио сам основне студије на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије у Београду и одмах наставио своје школовање на мастер студијама. Мој контакт са МЕФ факултетом почео је и значајно пре почетка студирања. Током средње школе учествовао сам на бројним средњошколским такмичењима од којих је доста било организовано и од стране МЕФ-а. Захваљујући резултатима оствареним на њима, добио сам стипендију за студије на МЕФ-у. Одлучио сам се за смер „Примењена економија и финансије“.

Када је почела школска година, много времена проводио сам на факултету, али не само због предавања, већ због бројних пројеката у које сам се укључио у том периоду. Постао сам члан студентског парламента и током четири година студија обављао дужности на различитим позицијама. Током 2020. године био сам тим лидер хуманитарног тима који је у том периоду имао неколико успешних пројеката, од којих је највећи био акција сакупљања новогодишњих пакетића за децу у дому за незбринуту децу. Годину дана касније прешао сам на позицију координатора спортских тимова факултета.

Током трајања студија био сам и активан члан Case Study тима са који сам учествовао на многобројним домаћим и међународним такмичењима. Први запажени резултат са тимом остварио сам у децембру 2020. године када сам са двојицом старијих колега у Бањалуци освојио друго место на такмичењу „Jelen Business Case Challenge“. Након тога низали су се разни резултати на такмичењима у: Новом Саду, Мостару, Порторожу…

Nikola 1

Одувек сам имао жељу да један део својих студија завршим у иностранству. Мислио сам да ће то бити током мастер студија, али прилика за то указала се већ у другој години када сам у оквиру Erasmus+ програма мобилности завршио један семестар на факултету „Ludwigshafen University of Business and Society“. Нажалост, због епидемије која је владала у том периоду, нисам био у могућности да уђем у Немачку и био сам принуђен да програм мобилности завршим online. Након тога моја жеља за студирањем у иностранству остала је неиспуњена, али нова прилика се убрзо указала у мојој завршној години. Овог пута стипендију сам добио за студирање на Економском факултету Универзитета у Ријеци. У оквиру овог програма мобилности имао сам прилику да 5 месеци живим у овом прелепом приморском граду. Ово је било једно од најневероватнијих искустава у мом животу. Имао сам прилику да упознам људе из читавог света, посетим много прелепих места и градова у околини Ријеке (Ровињ, Љубљана, Задар, Трст, Венеција…).

Поред многобројних активности у којима сам учествовао у склопу МЕФ факултета, саставни део мојих студентских дана био је и теквондо, којим се озбиљно бавим већ више од десет година. У овом периоду учествовао сам на више домаћих и међународних такмичења, од којих је мој најдражи резултат друго место на првенству државе.

Мој рад и труд на факултету није остао незапажен, а као награду за њега добио сам прилику да се прикључим раду факултета у оквиру маркетинг тима, као и на позицији демонстратора у настави коју и даље обављам.

Nikola 2

Мој пут на МЕФ факултету био је више од обичног академског искуства - то је била авантура која ме обликовала као особу и професионалца. Уз изузетну подршку факултета, створио сам баланс између академске изврсности, активизма и спортских достигнућа.“

МЕФ је факултет за 21. век који се труди да иде у корак са новим генерацијама и пружи квалитетно савремено студирање. Чак и пре одлуке о упису на основне студије, МЕФ отвара врата садашњим матурантима, будућим бруцошима, да дођу, упознају се са факултетом, почев од самог простора, савремене опреме за учење, делова за одмор и забаву, до пружања свих потребних информација о самом студирању или упису на основне студије

 


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije