Новости Студентски профил Moodle
Blog

ПИТАЛИ СМО СТУДЕНТЕ МЕФ ФАКУЛТЕТА

Николина Ђурђевић, 23 године, студент МЕФ факултета, предузетница и власник бренда Innovationxcompany

Ауторка: Николина Ђурђевић | 19. Мај 2023 | 823 Views
ПИТАЛИ СМО СТУДЕНТЕ МЕФ ФАКУЛТЕТА
#studenti #mef

Дошло је време да вам представимо још једну успешну и амбициозну студенткињу МЕФ факултета. Она је уписала МЕФ факултет 2018. године, а сада је дипломирани инжењер информационих технологија. Надамо се да ћете уживати у Николининој причи и да ће вас инспирисати за неке нове победе.

Nikolina 1

”За 23 године било је доста успона и падова, промена, развијања, али од самог почетка са мном су упорност, издржљивост, сналажљивост и по мало тврдоглавост. Управо те особине су ме водиле кроз живот, пун различитих интересовања и захваљујући њима сам овде где јесам.

Да будем искрена, за МЕФ факултет сам чула преко Фондације за младе таленте града Београда. Како сам се бавила каратеом и била врло успешна, пoнудили су ми, као вид награде за постигнуте резултате, стипендију за прву годину на МЕФ-у.

Било ми је врло драго и зато сам одмах заказала састанак са менаџментом факултета. Пре доласка нисам била сигурна у вези са одлуком око уписа МЕФ-а, јер сам имала интересовања за државне факултете, али се то променило након самог обиласка факултета. Прво ме је импресионирао прелеп амбијент и одмах сам се осетила пријатно. Током састанка, добила сам доста информација, како о самим предавањима, тако и о третману студената, могућностима за учествовање у различитим секцијама и учлањивању у тимове за организацију пројеката. Од тог тренутка, била сам сигурна да је то прави факултет за мене, јер подржава креативност, поштује студенте и њихова мишљења, даје могућност за лични напредак и за многа искуства. Осетила сам се уважено као будући студент и сазнала како могу да искористим бенефите факултета, на најбољи могући начин.

Очекивано, већ након два дана од самог састанка, донела сам одлуку о упису основних студија на МЕФ факултету. На самом почетку ми је било јасно да ће квалитет студија бити на високом нивоу, али посебно ми је значило то што је сваки студент био максимално уважен од самог старта. Наиме, током студирања сам била активан члан карате репрезентације Србије и доста сам путовала, спремајући се за Светско првенство. Сваки професор је имао разумевања и захваљујући томе сам могла да ускладим тренинг са студирањем. Иако нисам била на сваком предавању, колоквијуме и испите нисам прескакала. Препознали су мој труд и ценили га, а то ми је помогло да будем мотивисана за даље. Тадашња председница парламента, Даница Ненадовић била је упозната са мојим ваннаставним активностима и своју подршку је исказивала на најлепши могући начин. Писала је текстове, ангажовала фотографа на факултету и делила информације на друштвеним мрежама. Никада нећу заборавити понос и срећу коју сам осећала, а била сам тек на почетку.

Nikolina 2

Већ знате да сам завршила основне академске студије на смеру информационе технологије, али оно што је занимљиво јесте да су ми од друге године све интересантнији били менаџерски предмети, односно предмети који су на било који начин имали везе са предузетништвом и развојем бизниса. Интересантно је из разлога што сам баш у том периоду развијала бренд за гардеробу – Innovation. Како сам дете два предузетника, вођење бизниса ми је увек било блиско и примамљиво. Мислила сам да ћу отићи у другом смеру и да ћу радити у ИТ сфери, али брзо је дошло до преокрета. Моја упорност ми тада није дозволила да променим смер и пређем на менаџмент, већ сам желела да завршим започето и нисам се покајала. На свом смеру сам упознала много вредних и квалитетних људи, од којих су неки и сами данас оснивачи сопствених бизниса. Част ми је што смо овај период живота заједно прошли.

Током периода пандемије вируса, цео свет је стао, самим тим није више било спортских путовања, тренинга и такмичења, а мој живот почиње да се мења. Оснивање бизниса, планирање, посвећивање више времена факултету довели су до зачетака нових интересовања код мене. Редовна настава ми је пружала одлично знање које сам могла да применим у стварима којима сам се бавила, па сам се током студирања додатно ангажовала око предмета као што су: организација предузећа, менаџмент људских ресурса, виртуелно предузеће, електронско пословање, интернет маркетинг… Поред приватних интересовања, била сам члан и парламента факултета, који је нудио многе активности, према афинитетима самог студента. У парламенту сам стекла доста искуства у вези са техничким стварима, а поред тога, веома ми је значило што сам кроз такво ангажовање усавршила вештине презентовања и комуникације. Временом сам постала и део Центра за каријерно вођење, а оно што бих посебно истакла јесте да сам добила прилику да први пут будем део организације студентске конференције! Заједно са колегиницом Јованом и колегом Вуком, реализовала сам идеју и тако је настао МЕФ Старт. Такође, била сам врло поносна и на Innovation, јер је био спонзор дивне манифестације. После тога сам и сама била лидер конференцијског тима, што је такође још једно искуство за мене. Иако сада нисам на факултету, путем спонзорства за МЕФ конференције и даље пружам подршку. Да није било МЕФ парламента, не верујем да бих се оснажила на такав корак сама и зато топло препоручујем свакоме да постане члан, како би и сам померио своје границе.

Nikolina 3

Ако се питате, да, било је напорно, било је тренутака када сам сумњала у себе, али уз добру организацију, једно је ишло уз друго. Дани су ми били испуњени, а ја сам била задовољна, јер сам сваким даном могла да урадим нешто ново и нешто другачије.

Врло је важно да се окружите амбициозним људима, као и људима који верују у ваше идеје, јер управо то даје снагу. Управо је то мој главни савет – Будите у друштву успешних и успех вам неће измаћи! Такође, било би ми драго да вас охрабрим да изађете из зоне комфора, да будете радознали и да учите сваки дан.

Ви то можете!”

МЕФ је факултет за 21. век који се труди да иде у корак са новим генерацијама и пружи квалитетно савремено студирање. Чак и пре одлуке о упису на основне студије, МЕФ отвара врата садашњим матурантима, будућим бруцошима, да дођу, упознају се са факултетом, почев од самог простора, савремене опреме за учење, делова за одмор и забаву, до пружања свих потребних информација о самом студирању или упису на основне студије


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije