Новости 3 Студентски профил Moodle
Blog

МЕФ факултет студентима ствара прилике за путовања кроз многобројна такмичења

Ауторка: Сара Петровић | 23. Август 2024 | 149 Views
МЕФ факултет студентима ствара прилике за путовања кроз многобројна такмичења
#takmicenja #putovanja #studenti

Business Case Challenge 2024

Једно од многобројних такмичења на којем су студенти МЕФ-а учествовали је Business Case Challenge 2024, организовано од стране студентске организације LG Estiem Novi Sad.

Наши студенти су се такмичили у дисциплини Elevator Pitch, где су имали задатак да у року од 90 секунди презентују иновативно решење проблема.
Такмичење cе састојало из две фазе:
- Осмишљавање модуларне платформе за подршку старт-уп компанијама у полуфиналу
- Предлагање нових бенефита за запослене у компанији Аптив у финалу.
Наш тим се успешно пласирао у финале, чиме су доказали свој таленат и способност.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

GreenWay

На националном такмичењу GreenWay, организованом од стране Савеза студената ФОН-а, студенти МЕФ-а су показали своју посвећеност очувању природе и друштвено одговорном пословању. Такмичење је укључивало решавање студије случаја за компаније Mercator, Heineken и Ball, са задатком да предложе решења за управљање отпадом хране и смањење угљеничног отиска за компанију Mercator.
Наши студенти су освојили треће место, што је значајан успех са обзиром на високу конкуренцију и кратко време за припрему.

Global CBS Case Competition 2024

Једно од најпрестижнијих такмичења на светском нивоу, Global CBS Case Competition 2024, окупило је више од 400 тимова из целог света. Тема такмичења била је везана за компанију Novo Nordisk, познату данску фармацеутску фирму. Наши студенти су имали задатак да за 24 сата пронађу иновативно решење за подизање свести о гојазности као болести, без спомињања имена лека.
Тим МЕФ-а се пласирао у топ 30% најбољих решења и топ 5% најбољих идеја, што је огроман успех.

Три најбоља тима имала су прилику да представе своју идеју у главном граду Данске, Копенхагену.

Један од разлога зашто је МЕФ идеалан избор за амбициозне студенте јесу прилике које факултет пружа за учешће на националним и међународним такмичењима. Ова такмичења не само да омогућавају студентима да примене стечено знање, већ им отварају врата за путовања, стицање нових искустава и познанстава као и професионални развој.

Prilike za putovanja kroz takmicenja 1

Case Study Show

Case Study Show, организован од стране ESTIEM LG Beograd, пружио је студентима МЕФ-а прилику да се сусретну са изазовима из стварног пословног света. Такмичење је укључивало симулацију интервјуа за посао и решавање студија случаја за реномиране компаније попут Samsung, A1, NIS, NLB Komercijalna banka и Henkel.
Наш тим је освојио друго место у групи, чиме су показали не само знање и вештине, већ и спремност за реалне пословне ситуације које их очекују.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Jelen Business Case Study

На регионалном такмичењу Jelen Business Case Study, организованом у Бања Луци у сарадњи са компанијом Molson Coors BiH, студенти МЕФ-а су се истакли својим иновативним приступом и креативношћу. Такмичење је укључивало осмишљавање пројекта којим Јелен пиво може освојити срца потрошача у Босни и Херцеговини, као и предлагање друштвено одговорних пројеката за побољшање имиџа бренда. Наши тимови су се пласирали у финале, што је само још један доказ њихових способности и вештина.

Уколико сте у потрази за образовном установом која вам омогућава не само врхунско образовање, већ и прилике за путовања, стицање нових искустава и професионални развој, МЕФ факултет је прави избор за вас.

Придружите нам се и постаните део заједнице која вреднује практично знање и иновативност. Опробајте се у разним такмичењима, развијајте своје вештине и стварајте успомене.


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije