Новости Студентски профил Moodle
Blog

СРЕДЊОШКОЛЦИ НА РАСКРСНИЦИ

МЕНАЏМЕНТ ЕКСПЕРТИ СВЕ ПОТРЕБНИЈИ

Ауторка: Сања Ђурђевић | 07. Јануар 2022 | 874 Views
СРЕДЊОШКОЛЦИ НА РАСКРСНИЦИ

Уистраживању Тhe Future of work in Europe истиче се да се већина послова аутоматизује и да је томе допринела актуелна криза. Тренутно, 80% послова на свету врше људи без високих квалификација. У овом процесу трансформације, двоструко већу шансу да остану без посла имају управо ти појединци… А суштина је да ће се захтевати високо образовање јер ће захтевним технолошким достигнућима моћи да управљају управо квалификовани стручњаци.

Област менаџмента је веома добро плаћена и на листи је најтраженијих јер пружа простор за иновацију која је кључна у времену који долази. Доказано је да добри менаџери чине срж доброг пословања. Менаџерска професија ће остати у врху најтраженијих.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Данас је потребно да се студенти оспособе из више различитих дисциплина, тако да су мултидисциплинарни програми и занимања веома цењени. А међу таквим професијама је управо менаџмент.

Такви професионалци ће моћи веома лако да се снађу на различитим менаџерским позицијама у току своје каријере јер ће имати знање из различитих области и на тај начин ће се ефикасније прилагодити.

МЕНАЏМЕНТ ЈЕ И НАУКА И ВЕШТИНА.

МЕНАЏМЕНТ ЈЕ УМЕЋЕ УПРАВЉАЊА.

А ТО ЗНАЧИ доношење одлука и преузимање одговорности.

Квалитетан менаџер мора да поседује вештине: доброг планирања и организације, доношења одлука – руковођење, контролe и прихватања одговорности.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Врсте менаџерских занимања:

  1. Маркетинг менаџер
  2. Маркетинг стручњаци
  3. Менаџер људских ресурса
  4. Менаџер за развој производа
  5. Менаџери пословног раста и развоја
  6. Менаџери специјализовани за трговину
  7. Менаџери дигиталног маркетинга
  8. Сениор менаџери
  9. Менаџер за безбедност података
  10. Менаџер здравља радника
  11. Менаџер одрживог развоја компаније
  12. Виртуелни менаџер за сигурност некретнина
  13. Оперативни менаџери

Као основа доброг управљања односно квалитетног менаџмента неопходно је константно испитивање тржишта – прикупљање података и анализа података о потрошачима и конкуренцији. Тако да уз све врсте менаџерских занимања треба знати да је праћење истраживања веома битан део успешног менаџмента. Компаније са квалитетним менаџментом најбоље знају да њихов успех зависи од ангажовања које усмеравају према својим клијентима.

УПИС ЈЕ У ТОКУ / Сазнај све о процедури уписа и на време обезбеди своје место

Сигуран и квалитетан доток образоване радне снаге је приоритет сваке компаније. Заслугу за проналазак тих стручњака има једна од менаџмент области - управљање менаџмент талентима тј. сектор људских ресурса.

Тalent management specialist / HR експерти (Human Resource) поред селекције кандидата раде и на обучавању запослених кроз обуке и тренинге.

Када доносите одлуку о упису на факултет, често се питате да ли ће то занимање бити исплативо у будућности. Зато и јесте битно да своје вештине и таленте усмерите ка пословима који испуњавају критеријуме ”траженог” и ”добро плаћеног” занимања.

Предвиђања су да ће у будућности бити заступљена и технологија и човек. Тако да је очекивано да ће многа радна места да ишчезну али високо образовани људи ће бити најпотребнији.

Sanja Djurdjevic
Сања Ђурђевић MA
social policy / business and human rights


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije