Новости 2 Студентски профил Moodle
MEF NOVOSTI
МЕФ НОВОСТИ

Global CBS Case Competition 2024 / Извештај


27.03.2024. 17:41 | 87

<i>Global CBS Case Competition</i> 2024 / Извештај

По први пут, чланови Case Study тима МЕФ факултета опробали су се на светском такмичењу, које је организовано шесту годину заредом од стране непрофитне студентске организације CBS Case Competition. У овогодишњем издању, партнер компанија била је Novo Nordisk.

Novo Nordisk је данска фармацеутска компанија која је свој рад посветила развоју и производњи лекова за дијабетес и сродне болести. Студенти широм света суочили су се са изазовом да за само 24 сата пронађу иновативно решење за подизање свести о гојазности као болести. Са трендом раста стопе гојазности, ово такмичење имало је велики значај за будуће одговоре компаније на велике изазове.

Такмичење GLOBAL у овом издању окупило је више од 400 тимова и 3 200 студената, а три најбоља тима имала су прилику да представе своју идеју у главном граду Данске, Копенхагену. Наш факултет представљали су студенти Милица Лазић, координатор тима, Емина Есати, Никола Бајић и Мијодраг Армуш.

Упркос тежини задатка и јакој конкуренцији, решење нашег тима пласирало се међу 30% најквалитетнијих решења, док је сам концепт решења сврстан у 5% најбољих.


Повезане странице