Новости Студентски профил Moodle
MEF NOVOSTI
МЕФ НОВОСТИ

ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЊЕ/ МЕНАЏМЕНТ ТУРИСТИЧКЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ И СТРАТЕШКО КОМУНИЦИРАЊЕ / ПРИЈАВА


28.11.2023. 21:41 | 596

ГОСТУЈУЋЕ ПРЕДАВАЊЕ/ МЕНАЏМЕНТ ТУРИСТИЧКЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ И СТРАТЕШКО КОМУНИЦИРАЊЕ / ПРИЈАВА

Центар за каријерно вођење факултета за примењени менаџмент, економију и финансије - МЕФ позива све студенте на гостујуће предавање „Менаџмент туристичке дестинације и стратешко комуницирање“, које ће се одржати у среду, 13.12.2023. године у 15 часова на МЕФ факултету.

Менаџмент туристичке дестинације захтева холистички приступ који обухвата различите аспекте, попут планирања, развоја, маркетинга и управљања ресурсима. Кључно је разумети потребе и жеље свих циљних група од туристичке индустрије, посетилаца, локалане заједнице и очувања животног окружења како би се дестинација ефикасно промовисала и привукло што више посетилаца. Управљање туристичким дестинацијама подразумева сарадњу кроз снажно партнерство између приватног и јавног сектора, посебно локалне заједнице на основу заједничке визије. Менаџмент туристичке дестинације је кључан за успех у индустрији путовања, а стратешко комуницирање је витално за промоцију дестинације и привлачење посетилаца.

Стратешко комуницирање у туризму представља планирање и имплементацију комуникацијских стратегија које су усмерене ка циљаном тржишту и профилима туриста. То подразумева сегментациију тржишта,прилагођавања порука и одабир различитих канала комуникације, попут дигиталног маркетинга, оглашавања, односа с јавношћу, друштвених медија, садржаја на интернету, догађаја и других маркетиншких алата.

Линкови:

https://vtc.rs/

https://www.facebook.com/veselinovtourismconsulting

https://www.instagram.com/veselinov_tourism_consulting/

https://www.linkedin.com/company/vtc-veselinov-tourism-consulting-/

Дејан Веселинов је знање и искуство у области менаџмента туристичке дестинације стекао током дванаестогодишњег рада у Туристичкој организацији Београда, где је каријеру почео као асистент, и временом напредовао до позиција PR-a и директора.

У овом периоду, радио је на планирању и координацији организационих процеса, сарађивао са медијима, организовао и промовисао бројне манифестације као што су Београдски карневал бродова, Улица отвореног срца, Универзијада, Beer fest и други. Одржао је бројне презентације туристичке понуде Београда на сајмовима у Лондону, Берлину, Мадриду, Бриселу, Москви, и другим градовима. Као менаџер стекао је нова знања, искуства и вештине, али и бројне контакте са људима из целог света, нарочито у области туризма, али и других сфера пословања.

Пословни живот наставио је у Коларчевој задужбини унапређујући своја знања и способности у области културе са посебним фокусом на организацији догађаја, унапређења продаје и комуникације.

Данас, оснивач је и власник компаније Veselinov Tourism Consulting, са којом је у свом досадашњем раду реализовао значајне европске пројекте, програме развоја туризма и маркетиншке планове, конференције и међународне догађаје као што је Београдски сајам туризма где је био задужен за PR и креирање и реализације B2B концепта сајма.

Добитник је најпрестижније награде Туристичке организације Србије „Туристички цвет“ у категорији „Организација или појединац за допринос унапређењу туризма Републике Србије“ 2010. године.

Сви заинтресовани студенти могу се пријавити на е-mail: predrag.todorov@mef.edu.rs и на тај начин себи резервисати место. (пријава мора бити у форми: Име и Презиме, број индекса, линковани предмет код сарадника за наставу Предрага Тодорова -уколико сте 3. и 4. година студија).


Повезане странице