Новости Студентски профил Moodle
MEF NOVOSTI
МЕФ НОВОСТИ

Свечани пријем студената поводом почетка нове академске школске године


05.10.2021. 23:45 | 838

Свечани пријем студената поводом почетка нове академске школске године

Свечани пријем новоуписаних студената и студенткиња, основних и мастер студија, уприличен поводом почетка нове академске године, одржан је на Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије 1. октобра 2021. године.

Услед актуелног вируса covid-19 и мера које је проузроковао у области високог образовања, уз све епидемиолошке препорукe, на свечаном пријему смењивале су се групе студената прве године у амфитеатру Факултета.

Будућим академцима, студентима и студенткињама свих студијских програма, добродошлицу су упутили: декан проф. др Томислав Брзаковић, председник Савета проф. др Миодраг Брзаковић и продекан за наставу проф. др Срђан Новаковић.

У свечаној атмосфери и пријатном обраћању, новоуписаним студентима и студенткињама, поменути професори су, између осталог, истакли да је МЕФ факултет темељно посвећен академском усавршавању и подстицању научноистраживачког рада. Истичући да су управо та два сегмента сигурна основа за развој пословне личности.

Професори су говорили о значају теоријског и практичног знања које ће студенти и студенткиње стећи на Факултету, као неопходан предуслов за ефикасан рад и пословни успех у будућности. Било је речи и о начину организовања студија. Истакнуто је и да су на МЕФ-у доступне бројне техничке могућности (савремене технологије) у процесу одржавања наставе. На тај начин омогућен је савремен приступ учењу, стицању, и размени нових знања. Односно, загарантовано је професионално усавршавање као поуздана основа за каријерни развој.

Циљ образовног процеса на МЕФ-у је да омогући успешну каријеру будућих пословних лидера у савременим тржишним околностима и захтевној тржишној утакмици. На тај начин, садашњи академци ће бити активни чиниоци у креирању економских, друштвених и свеукупних развојних токова.

Професори су саветовали присутнима да њихово основно полазиште буде: интелектуално усавршавање, стицање и размена знања и професионалних вештина, стварање и реализација иновација које су императив у пословању 21. века.

Желимо да верујемо да је ово генерација младих људи који ће на МЕФ-у остварити своје потенцијале, креирати иновације и узети учешће у пројектним активностима које спроводи и финансира МЕФ факултет.

Добро дошли и срећно!

Жели вам МЕФ!


Повезане странице