Новости 3 Студентски профил Moodle
Blog

Питали смо студенте МЕФ факултета

Ауторка: Николета Матић | 05. Септембар 2024 | 255 Views
Питали смо студенте МЕФ факултета
#studenti #mef

Моје име је Николета Матић и имам 22 године. Тренутно похађам трећу годину на МЕФ факултету и радим у спортској академији Кочовић.
Тренирала сам одбоју 12 година, што је у том периоду захтевало многа одрицања. Дисциплина је била кључна како бих успела да ускладим школске обавезе са тренинзима, који су се одвијали два до три пута дневно.

Током друге године гимназије развила сам интересовање за психологију и пратила сам ту страст све до краја средњошколског образовања. На једној конференцији први пут сам чула за МЕФ факултет. Како је разговор са предавачима напредовао, почела сам размишљати и о похађају смера менаџмент на МЕФ факултету. Одувек сам била особа која воли динамику и која је у потрази за новим изазовима, па сам се у последњем тренутку одлучила за овај факултет.

Сваки нови почетак носи са собом излазак из зоне комфора, што природно доноси одређене фрустрације и питања. Моје бриге су се углавном односиле на то како ћу се снаћи и да ли ћу се уклопити у нову средину.

Већ првог дана упознала сам се са колегама. Имали смо заједничку претпоставку, а то је да ће факултет бити захтеван. Редовно смо похађали предавања како бисмо што боље разумели градиво и били припремљени за изазове који нас очекују. Као неко ко је завршио гимназију, сусрела сам се са многим предметима по први пут. Имали смо одличан приступ професорима и менторима, који су се трудили да предавања и вежбе учине занимљивим. Захваљујући њиховом залагању и посвећености, са лакоћом сам савладала прве испите.

Када сам се прилагодила новом окружењу, била сам спремна за нове изазове. Учланила сам се у секцију Case Study, где сам имала прилику да радим са студентима из треће и четврте године. Заједно смо тимски радили на разним пројектима, путовали и учествовали на такмичењима, остварујући победе.

Прву годину сам успешно завршила, а током друге године сам се запослила и наставила са студијама. Многи су сумњали да ћу успети да избалансирам обавезе, али уз добру организацију и јасну поделу приоритета, доказала сам да је то могуће. Како је време пролазило, испите сам полагала у року, а на послу сам напредовала.

Данас сам на позицији оперативног менаџера, а МЕФ факултет ме је научио многим вештинама које примењујем у свакодневном раду. Стечено знање и вештине омогућили су ми ефикасно управљање тимовима, доношење информисаних одлука и оптимизацију пословних процеса. Кроз различите предмете и практичне пројекте, развијала сам аналитичко размишљање и стратешко планирање, што ми је помогло да се успешно носим са свакодневним изазовима у послу. Факултет ми је такође пружио снажну основу за разумевање тржишних трендова, финансијског менаџмента и људских ресурса, чиме сам стекла свеобухватан увид у функционисање модерних организација. Ова знања и вештине омогућавају ми да допринесем развоју и успеху предузећа, примењујући најбоље праксе и иновативна решења у свом раду.

Студирање и рад истовремено могу бити врло захтевни. Балансирање између академских обавеза и професионалних одговорности захтева одличне организационе вештине и велику енергију. Понекад је тешко пронаћи довољно времена за учење, припрему испита и испуњавање радних задатака. Умор и стрес су често присутни, а слободно време постаје реткост. Међутим, упркос свим изазовима, ово искуство је изузетно вредно јер развија дисциплину, упорност и способност управљања временом.

Кроз овај период, постала сам финансијски независна и научила сам како да промишљено трошим новац. Студентски и професионални живот су ми такође омогућили да проширим свој социјални и професионални круг. На крају, одлука о истовременом студирању и раду донела ми је бројне предности и радо бих је препоручила свима који су спремни да прихвате изазов.


Повезане странице

Main
МЕФ ФАКУЛТЕТ

Сазнај све на једном месту!

Основне академске студије

Сaзнај више

Osnovne akademske studije
Osnovne akademske studije