Новости Студентски профил Moodle
MEF NOVOSTI
МЕФ НОВОСТИ

„Иновације као покретач развоја“


11.12.2023. 02:22 | 468

„Иновације као покретач развоја“

На Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије, 7. 12. 2023. године одржана је девета по реду Међународна научно-стручна конференција под називом „Иновације као покретач развоја“. За разлику од претходних, ову традиционалну конференцију финансијски је подржало Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије.


Суорганизатори конференције су:

Пристигло је преко 60 научних радова из земље и иностранства који су увршћени у Зборник. С обзиром на значај иновација у свим облицима људске делатности научни радови су обухватили широк дијапазон тема из сфере економије, менаџмента, информационих технологија, одрживог развоја и низа других актуелних области које се односе на иновације.


Пристигли радови универзитетских професора, истраживача, аналитичара, привредника, довољно указују на закључак да су само научна достигнућа поткрепљена конкретним истраживањима и резултатима јасна путања за сигуран пут у будућност. Заједнички именилац објављених научних радова представља још један корак који ће допринети афирмацији високошколског образовања и научног стваралаштва. Спрега иновација и развоја, њихова конкретна примена у пракси кључне су за свеукупни напредак друштва.


Повезане странице