Новости Студентски профил Moodle
MEF NOVOSTI
МЕФ НОВОСТИ

MeetIT конференција / ИЗВЕШТАЈ


08.04.2023. 15:22 | 865

MeetIT конференција / ИЗВЕШТАЈ

У суботу, 01.04.2023. године, организовала се друга по реду, MeetIT конференција на Меф факултету – Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије, у организацији Студентског параламента факултета. MeetIT је пројекат намењен студентима и матурантима средњих школа у циљу повећања њихове опште информисаности у одређеним актуелним областима у Србији, које су настале захваљујући информационим технологијама.

Разговарали смо о друштвеним мрежама и о могућностима које су ту отворене. Сазнали смо где су прве ИТ прилике и шта бисмо радити после факултета. Поред тога, имали смо прилику да упознамо госта који нам је причао о свом успеху, проналаску мотивације, као и о томе на који је начин дошао до идеје отварања сопствене фирме.

Догађај је отворила Милица Лазић, прошлогодишњи координатор овог тима, представивши публици нашег водитеља, Стефану Мијатовић. Стефана је у том блоку имала прилику да каже нешто више о томе каквим се послом бави, о фотографији, сарађивању са страним и домаћим брендовима.

Након увода, уследио је панел Друштвенизација, где смо имали прилику да чујемо нешто више о друштвеним мрежама и маркетингу од сјајног дуа - Александре Стојановић и Алексе Тодоровића. Они су нам причали о својим успесима, кампањама, сарадњама, предностима популарности коју имају, позитивним и негативним странама овог посла.

Наредни панел који је уследио, био је намењен Петру Рашићу и његовој причи везаној за покретање startup-а. Како је успео да од идеје дође до успешног предузећа који тренутно води, колико му је људи помогло на том путу, коме је захвалан и ко му је био ветар у леђа током целог тог периода, само су неки од сегмената Петрове приче.

Након Петровог панела, уследила је пауза за ручак, где су делегати имали прилику да пробају производе које су припремили наши спонзори за њих. Овом приликом бисмо се захвалили „Колачић среће“, кетерингу „Емина трпеза“, „mon Mignon“ колачима, „RedBulls“, „CocaCola“, „Kaшичица“ кашама.

Поред горе поменутих спонзора, користимо прилику да се захвалимо и спонзорима „Изнајми игру“, „Изнајми озвучење“, „Каmpster“, „Црно и бело“ штампарији, „GROM TRADE“ штампарији, „EDEN Books“, „Лагуна“ књигама, „Innovationxcompany“.

Након ручка, прилику да чујемо нешто више о запослењу у ИТ свери, чули смо од Нине Васиљевић и Братислава Бојића. Које су то ваннаставне активности које су имали пре запослења, а током студија, колико су вредни контакти које имамо, колико значи имати добар тим, добру фирму у којој се налазимо... Само су неке од тема које су нам ово двоје младих, амбициозних људи представили.

Последњи панел за овогодишњу конференцију, панел затварања, био је намењен Стефанином другом блоку, где је имала прилику да исприча причу о идеји и покретању podcast-а који води. Овај пут, улогу водитеља преузела је овогодишња координаторка овог пројекта, Емина Есати. Колико је битно бити истрајан у ономе што радите и што волите да радите, колико је битно са ким то радите, испричала је Стефана и тиме заокружила њену причу.

Цео догађај је био стримован на друштвеној мрежи YouTube, где су и они који тај дан нису могли да физички присуствују конференцији, имали прилику да чују и доживе ову конференцију. Поред видео преноса, морамо поменути и нашег пријатеља, фотографа, Николу Радишића, који је целу конференцију пренео кроз свој објектив, а кроз слике које се налазе у склопу овог поста.

Још једном, хвала свима који су били део овог пројекта! Свим спонзорима, дивним предавачима, делегатима који су тај дан били са нама уживо, преко друштвеним мрежа или на стриму. Посебно хвала сваком члану организационог тима, који су вредно и предано радили на овом пројекту.

Надамо се да вам се конференција свидела, да сте уживали и да сте научили нешто ново. Видимо се следеће године са новим причама и гостима!

Конференцијски тим MeetIT

МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023МЕФ факултет - MeetIT 2023


Повезане странице