Новости Студентски профил Moodle
MEF NOVOSTI
МЕФ НОВОСТИ

Турнир Монтетура / Извештај


22.11.2023. 12:51 | 343

Турнир Монтетура / Извештај

У сарадњи са Народном банком Србије у просторијама МЕФ факултета одржан је турнир наградног карактера у друштвеној игри Монетура.

Монетура је едукативна игра на табли која представља функционисање Народне банке Србије. Играч се суочава с реалним животним ситуацијама у којима наш монетарни систем може да се нађе и тако, коришћењем одговарајућих мера које примењује Народна банка Србије, утиче на дату ситуацију.

Применом одговарајућих мера играч осваја или губи поене и инфлацију одржава у границама жељене вредности. Поени који се освајају у игри представљају главно обележје успешности: стопу инфлације, вредност динара и поверење грађана.

Студенти треће и четврте године имали су прилику да се поставе у улогу гувернера и игром освоје шансу да се такмиче за главну награду – летњу праксу у централној банци.

Много среће у финалу желимо нашим првопласираним Рељи Зељковићу и Душану Девеџићу, студентима четврте године на студијском програму Примењене информационе технологије, и другопласираној Емини Есати, студенткињи треће године на студијском програму Оперативно примењени менаџмент.


Повезане странице