Новости 1 Студентски профил Moodle
МЕФ
05. Јун 2019 / 17:54    3768 Views  

Предност раног уписа на факултет / искористи предуписни рок и оствари погодности

Најједноставнији начин да се смањи стрес је да се упис на факултет обави у предуписном периоду - до почетка најдужег летњег распуста. Када се одговорном задатку приступи савесно и пре времена, сачекају нас вишеструке предности. Ово је моменат када можете бити испред своје генерације, тако што ћете своје место на жељеном студијском смеру остварити током актуелног периода. Свакако да са одлуком не треба журити и доносити исхитрене закључке ако још увек нисте апсолутно сигурни у избор који желите да направите. У том случају и за вас постоји решење. У овом периоду се препоручује обилазак факултета који су на најужој листи ваших интересовања и директне консултације са професионалним тимом који може да упути доста корисних савета. Ништа не може да замени комуникацију уживо и могућност да директно поставите питања. Модерно образовање подразумева да су информације транспарентне и да је особље факултета отворено за комуникацију са потенцијалним студентима и студенткињама. Таква пракса је актуелна на МЕФ факултету где се спроводе организоване посете, са циљем да упознате креативан амбијент, професоре и асистенте.

Још увек неодлучни будући студенти, предуписни рок могу да искористе као гратис период за нове информације а не као додатно време за чекање последње октобарске шансе за упис. Дакле, предуписни период је додатно време за сваког од вас.

Одрастањем се схвате чињенице као што су: пропуштено време је пропуштено заувек као и да се протицање времена не може надокнадити новим временом него бржим и ефикаснијим радом. Углавном се велики број ствари сведе на организацију, рокове, правилан распоред активности и успех – и све наведене категорије су најуже повезане са временом. Свака уштеда времена је корисна док је свака надокнада времена драгоцена.

У савременом добу, правилна организација времена је концепт који се највише цени. Успех се мери кроз испуњавање рокова пре времена или на време. Ако је ваш тренутно највећи изазов одабир факултета који ће уједно у великој мери предодредити животни пут, онда је највећа погодност коју можете да остварите за себе – искористити предуписни рок.

Повезане странице