Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

ОбавештењаНовости

Wave your skills 2019 / Конференција


30. Мај 2019 / 12:51    1489 Views  

Дуго очекивана и прва по реду међународна студентска конференција „Wave your skills 2019 у организацији студентског Парламента МЕФ факултета одржана је у Републици Хрватској у приморском градићу Пореч. Лантерна Sunny Resort Valamar угостио је више од сто студената МЕФ факултета у периоду од 22. до 27. маја и пружио угодан смештај на Јадранској обали. Студенти су имали идеалну прилику да уз богати програм конференцијског садржаја, посете и доживе чари хрватског приморја.

МЕФ факултет - Wave your skills 2019

Конференцију су отворили представници Valamar-а и организатори конференције са МЕФ факултета. Током конференције студенти су могли да присуствују предавањима на следеће теме: Контролинг у великим корпорацијама (на примеру Valamar-a), Значај дигиталног маркетинга као и Одговорности мултинационалних компанија у домену људских права. Потенцијал предавача и њихову стручност студенти су вешто искористили, те је након сваког предавања уследила дискусија и мноштво знатижељних студената је упутило питања како би „украли“ делић искуства предавача. Велико интересовање студената привукло је једно од последњих предавања конципирано као интерактивна радионица у реализацији представника HR сектора Valamar-a ривијере, у којој је симулиран њихов начин регрутације нових запослених и процес селекције кроз који су одређени студенти имали прилику да прођу током те радионице.

Након конференције студенте су обрадовали главни спонзори овогодишње конференције Valamar Riviera, Lovely Shop Srbija, Atlantic group и Supernova који су својим учешћем допринели развоју наших актуелних студената и будућих стручњака.

Конференција је одржана са запаженим успехом, како по питању организације и пратећих активности, тако и по питању квалитета и позитивних реакција студената. Од пратећих активности конференције, студенти су имали организоване целодневне излете у три града Истре: Ровињ, Пула и Мотовун, током којих су одмарали и припремали се за нови конференцијски дан.

Студентски парламент МЕФ факултета је доказао како радом на пројектима ван стандардног наставног програма, као што је „Wave your skills“, студенти могу да дају позитиван пример развоја младих талената у будуће стручњаке. Предвиђа се да ће Конференција на основу овогодишњег успеха започети нову традицију, те да ће настојати да и следећих година настави са радом како би младима пружала континуирану прилику за развој.

МЕФ факултет - Wave your skills 2019 1 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 2 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 3 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 4 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 5 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 6 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 7 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 8 МЕФ факултет - Wave your skills 2019 12