Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ)

ОбавештењаНовости

Leto #za5 / Пријава


05. Јун 2019 / 17:02    566 Views  

Leto #za5” је једна од активности у оквиру пројекта „Будућност #за5“, која има за циљ да подстакне средњошколце и студенте да део летњег одмора искористе и за стицање додатних знања и вештина кроз различите едукације и облике стручних пракси, али и да кроз омладински рад зараде новац за своје летовање. Током пет дана, од 15. до 19. јуна 2019. године у периоду од 12 часова до 18 часова на Ади Циганлији, млади ће моћи да се пријаве за сезонске послове и програме пракси.

МЕФ факултет - Leto #za5

Осим стварања нових контаката и шансе за прво запослење, сви средњошколци, студенти и дипломци ће имати прилику да, потпуно бесплатно, присуствују едукативним радионицама усавршавања различитих пословних и личних вештина. Поред тога, на располагању ће им бити представници бројних организација и институција, код којих ће моћи да се информишу о различитим ваншколским активностима за младе – програмима које нуде факултети, студентске и омладинске организације, као и програме размене студената и летњих кампова за средњошколце широм света. Први и други дан ће бити посвећени радионицама унапређења и прављења CV-a, успешне реализације разговора за посао, професионалне оријентације, комуникације и вештине управљања временом. Ове радионице могу заиста бити од користи младима у бирању при тражењу првог запослења.

Трећи дан „Leto #za5“ компаније из различитих сектора индустрије представљаће своје програме пракси, сезонских послова и свих отворених позиција за које ће млади, након што су имали обуку на лицу места и написали свој CV, моћи да се пријаве. Четврти дан ће представници различитих институција и портала који се специјализовано баве запошљавањем представити сезонске послове, праксе и семинаре, а студентске и омладинске организације ће преставити своје програме усавршавања, радионице и едукације. Пети дан је резервисан за студенте и средњошколце који желе да се информишу и пријаве за разне програме размене студената и ђака, волонтерске кампове, Work&Travel програме, али и за сезонске послове управо код послодаваца на Ади Циганлији.